Federacija BiH

U slučaju neodložne potrebe institucije mogu tražiti suglasnost za prijem službenika

Vlada FBiH
16.02.2017.
u 14:54

Na Vladi FBiH danas su dopunjeni zaključci sa sjednice održane 28. prosinca 2016. godine, koji se odnose na obustavu natječajnih procedura za prijem državnih službenika, namještenika i ostalih zaposlenih. Naime, dodana je nova točka da, u slučaju neodložne potrebe, federalne uprave, federalne upravne organizacije, federalne ustanove i druge federalne institucije i službe, mogu tražiti suglasnost Vlade Federacije BiH za provođenje natječajne procedure za prijem državnih službenika, namještenika i ostalih zaposlenika, uz prethodno pribavljeno mišljenje Federalnog ministarstva financija.

Vlada je prihvatila planove rada za 2017. godinu Federalnog zavoda za poljoprivredu Sarajevo, Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar i Federalnog zavoda za agropedologiju, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH. 

Vlada FBiH je dala Nadzornom odboru Razvojne banke FBiH prethodnu suglasnost za imenovanje vršitelja dužnosti izvršnih direktora do okončanja natječajne procedure, a najduže do šest mjeseci: Dalibora Milinkovića (za projekte i razvoj), Mersihe Slipičević (za upravljanje rizicima) i Senije Bubić (za podršku poslovanju).

Za punomoćnike koji će je zastupati na skupštinama privrednih društava Federalna vlada danas je ovlastila Jasminu Pašić (JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar), Renata Škrobu (JP Hrvatske telekomunikacije d.o.o. Mostar) i Jakuba Mušinbegovića (Operator Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo).

Za predstavnike Vlade Federacije BiH u Savjetodavno vijeće inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast danas su imenovani Tihomir Ćurak i Emir Kremić, a kao njihovi zamjenici Ezher Kubat i Enis Filipović.

Vlada FBiH danas je dala prethodnu suglasnost Nadzornom odboru JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za razrješenje dosadašnjih vršitelja dužnosti članova Uprave, zbog isteka mandata i istovremeno dala suglasnost da na razdoblje do šest mjeseci, odnosno do okončanja natječajne procedure, budu imenovani za v.d. izvršnog direktora za poslove željezničke infrastrukture Zulfo Robović, za v.d. izvršnog direktora za ekonomske poslove Ivan Brkić, za v.d. izvršnog direktora za poslove razvoja i investicija Rešad Mandžo, za v.d. izvršnog direktora za pravne i kadrovske poslove Muris Gazdić i za v.d. izvršnog direktora za poslove željezničkog operatera Rifat Čabrić, priopćeno je iz Vlade FBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije