IZUZETA DOKUMENTACIJA IZ ELEKTROPRIVREDE HZ HB

Čavka odlučio kako nema potrebe za određivanjem pritvora Asiću

Asić
Foto: Stojan Lasić
08.11.2013.
u 16:42

Asić je uhićen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz člana 217. KZ BiH ''Primanje dara i drugih oblika koristi'' i kazneno djelo iz člana 219. KZ BiH ''Protuzakonito posredovanje''.

U nastavku rada na predmetu kodnog naziva ''Patriot'', policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, 8.11.2013. godine, postupajući po naredbi Tužiteljstva BiH, na području Sarajeva slobode lišili federalnog zastupnika Željka Asića.

Asić je uhićen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz člana 217. KZ BiH ''Primanje dara i drugih oblika koristi'' i kazneno djelo iz člana 219. KZ BiH ''Protuzakonito posredovanje''.

Nakon izvršene kriminalističke obrade u službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju, osoba lišena slobode bit će predana na dalje postupanje Tužiteljstvu BiH, priopćeno je iz SIPA-e.

Asić se dovodi u vezu s optužbama koje se stavljaju na teret predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru, a on je i dopredsjednik stranke koju je nedavno osnovao Budimir. 

U okviru današnjih aktivnosti po ovom predmetu, postupajući po naredbi Tužiteljstva BiH, pripadnici SIPA-e privremeno su izuzeli određenu dokumentaciju iz prostorija JP "Elektroprivreda" HZHB u Mostaru, koja će biti dostavljena na dalje postupanje Tužiteljstvu BiH. Nakon saslušanja u Tužiteljstvu BiH, postupajući tužitelj Oleg Čavka odlučio je da nema potrebe za određivanje mjera pritvora za Željka Asića (SPP), koji se prema riječima njegove odvjetnice Branke Praljak, tereti da je 2012. godine sudjelovao u zapošljavanju jedne osobe u JP  Elektroprivreda HZHB u Mostaru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije