Cvijanović:

U Sarajevu se pravi galama kad se nekome ne sviđa u kojem pravcu lete ptice

Cvijanović
01.09.2016.
u 17:13

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović je nakon sastanka sa Aleksandrom Vučićem i Tomislavom Nikolićem u Beogradu kazala da je politički vrh Srbije odlučio da se neće miješati u referendum u RS-u, ali da je to odluka u RS-u i da će oni ići u tom pravcu, ka održavanju referenduma, prenosi Klix.ba

"Ovo je nastavak razgovora sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem koji su počeli u Republici Srpske. Srbija se neće miješati u ova pitanja, ali ima puno razumijevanja za dešavanja u Republici Srpskoj, ali i cijeloj regiji. Vrlo precizno i pedantno procjenjuju određene stvari. Ovo je naša odluka u RS-u, rukovodstvo svih političkih stranaka sa sjedištem u RS-u je donijelo odluku i ne vidimo razloga za galamu koja je uslijedila svih ovog tjedna u okviru Bosne i Hercegovine, ali u okviru BiH se galama pravi i kad se nekome u Sarajevu ne sviđa u kojem pravcu lete ptice, pa razumijemo tu galamu", kazala je entitetska premijerka.

Cvijanović je podsjetila na odluku Središnjeg izbornog povjerenstva koja je danas izglasala da neće dostaviti birački spisak Komisiji za sprovođenje referenduma u RS-u.

Takvu odluku Cvijanović je nazvala opstrukcijom iz Federacije, ali da su odlučni da idu u pravcu kojim su krenuli, ka održavanju referenduma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?