Prikazana dva filma

U Počitelju završeni Susreti mladih "City of Art"

City of Art
20.07.2016.
u 10:09

Ovogodišnji susreti "City of Art", koji su trajali dvanaest dana, obuhvatili su glazbene, filmske, likovne i radionice novinarstva

Svečanost zatvaranja Drugih međunarodnih susreta mladih stvaratelja u kulturi - "City of Art" Počitelj, upriličena je sinoć u dvorištu Likovne kolonije u Počitelju. Tom prigodom prikazana su dva kratka igrana filma koja su studenti i mentori realizirali tijekom održavanja susreta.

- Prvi film je bajka pod nazivom "Kralj Nar" koja je rađena u specifičnoj tehnici kombinacije slike i videa, a drugi je kratki igrani film "Crna haljina" o mladom paru i velikoj ljubavi koja završava na tragičan način - izjavio je za Fenu direktor susreta Nedim Karalić.

Ovogodišnji susreti "City of Art", koji su trajali dvanaest dana, obuhvatili su glazbene, filmske, likovne i radionice novinarstva, koje su, pored ostalih vodili glazbenik Damir Imamović, slikar Safet Zec te novinar Rinko Golubović.  

 - Cilj je ovih susreta okupiti studente iz regije, ali i iz svijeta kako bi se upoznali i usput još nešto naučili te ostvarili kontakte za buduću suradnju. Također je cilj timski rad, jer u svim sferama u kojima imamo radionice, jako je bitno da ljudi znaju kako raditi u timu - kazao je Karalić.

Najavio je održavanje susreta i iduće godine, istaknuvši kako će već početkom iduće godine objaviti aplikacije, odnosno poziv za sve studente širom svijeta.

Projekt "City of Art" implementira Udruga za afirmaciju kulture i umjetnosti "Grad umjetnosti", u suradnji s Općinom Čapljina i maestrom Safetom Zecom, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta FBiH te Ministarstva okoliša i turizma FBiH.

Svečanost zatvaranja ovogodišnjih susreta glazbeno je upotpunila klapa "Trebižat". 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije