VIJEĆE MINISTARA

U paketu će se odlučiti o svim imenovanjima

'vijece ministara'
''
21.08.2014.
u 09:29

Vijeće ministara BiH neće zasjedati danas nego tek 3. rujna. Sporna imenovanja

Sjednica Vijeća ministara BiH koja je danas trebala biti održana u Sarajevu odgođena je za srijedu, 3. rujna 2014. godine u 12 sati. - Sjednica je odgođena zbog nedostatka nacionalnog kvoruma - priopćeno je jučer iz Vijeća ministara.

Srbi izostali

Kako se neslužbeno doznaje, sazvanoj sjednici nisu mogli nazočiti ministri iz reda srpskog naroda. Iako su ministri pokušali opravdati svoj nedolazak na sjednicu zbog drugih obveza, doznajemo da je pravi razlog izostanka u imenovanjima koja su se trebala obaviti na današnjoj sjednici. Naime, prema političkom dogovoru, nekoliko desetaka imenovanja trebalo je riješiti u jednome paketu, ali određene političke struje u Vijeću ministara BiH već mjesecima pokušavaju zaobići ovaj dogovor i traže da se donesu odluke samo oko određenih imenovanja.

Hrvatski predstavnici su poručili kako neće pristati na ovakva rješenja, te kako zahtijevaju da se obave sva imenovanja na idućoj sjednici. Pojedina od njih čekaju duže vrijeme. Prema dnevnom redu koji je dostupan javnosti, jasno se vidi koja su sve imenovanja planirana na sjednici koja se danas trebala održati.

Veliki broj imenovanja

Radi se o velikom broju pozicija na važne dužnosti, imenovanje članova nekoliko vijeća, te povjerenstva koja imaju važne zadaće zbog međunarodnih ugovora koje trebaju donijeti. - Sigurno je da nećemo pristati na polovična riješenja. Moguće je kako će na dnevni red biti uvrštene još neke točke do sjednice koja bi se trebala održati početkom rujna. Mi očekujemo da će dogovor koji je ranije postignut biti proveden i kako će imenovanja koja su planirana biti usvojena na sjednici 3. rujna u Sarajevu - kazali su nam hrvatski dužnosnici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?