ČAPLJINA

U novom vrtiću bit će i jaslice te zimski centar i obiteljski centar

vrtic
Foto: Frano Matić
1/3
24.01.2014.
u 09:54

U cilju razvoja što kreativnijeg stvaralaštva kod najmlađih čapljinaca u Dječjem Vrtiću Čapljina kreću s projektom Kreativne likovne radionice koja je zamišljena kao dodatni program za djecu uzrasta od četiri do devet godina

I dok se mnogi čapljinci (bez)uspješno bore s nestabilnom vremenskom situacijom u Dječjem Vrtiću Čapljina je jedno posve drugačije i dosta opuštenije i veselije ozračje. Razloga je više a među njima su svakako i neki projekti koji će uskoro unijeti dosta svježine i znatno poboljšati uvjete rada s djecom i njihova boravka u ovoj ustanovi. U cilju razvoja što kreativnijeg stvaralaštva kod najmlađih čapljinaca u Dječjem Vrtiću Čapljina kreću s projektom Kreativne likovne radionice koja je zamišljena kao dodatni program za djecu uzrasta od četiri do devet godina. Uz taj rad s djecom i  njihov vizualno-likovni odgoj  i obrazovanje ovom će se Likovnom radionicom aktivirati i dostupne prostorije Vrtića u poslijepodnevnim satima. "Program je do kraja ove školske godine u nekoj eksperimentalnoj fazi a već od početka iduće školske godine krenuli bi onako u punom opsegu. Vrijeme održavanja radionice je definirano brojem polaznika tj. skupina a to bi vremensko razdoblje bilo od 16 do 18 sati, dva dana u tjednu. Radionicu će voditi Monika Vištica, inače jedan od roditelja, a koja je i student pete godine ALU Široki Brijeg te iza sebe već ima iskustvo s ovakvim radionicama u Mostaru. Upis za radinicu traje do konca siječnja(od 7 do 15 sati, cijena je 15 KM) i zaista se veselimo ovakvim aktivnostima."-govori nam Ivica Matić, ravnatelj Dječjeg Vrtića Čapljina te ukazuje na još neke, za Vrtić i općenito Općinu Čapljina, velike novosti. To se prije svega odnosi na projekt izgradnje nove i posve moderne zgrade Dječjeg vrtića Čapljina koji će ponuditi dosta povoljnije uvjete od ove postojeće i pomalo derutne zgrade Vrtića. "Bit će to jedno doista moderno zdanje koje će djeci roditeljima a naravno i osoblju omogućiti ne samo bolje uvjete već i neke posve nove sadržaje koje do sada Čapljina nije imala. Tako bi na katu novog objekta trebale biti prostorije za potrebe jaslica i to ukupno pet prostorija(svaka po 70 i više kvadrata op.a) za isto toliko skupina djece. Tu će biti i zimski vrt te još niz pratećih sadržaja. Cilj nam  je stvoriti jedan obiteljski centar u kojem bi djeci i roditeljima na raspolaganju uz ostale bili i logoped i defektolog."-istiće ravnatelj Matić i dodaje kako će ovaj projekt biti najprije na sjednici OV Čapljina. Autor idejnog rješenja nove zgrade Dječjeg vrtića Čapljina je arhitekta Robert Raguž iz Stoca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije