Nogometni Kup BiH

U Mostaru dvoboj bivših osvajača Kupa

21.09.2016.
u 08:00

Ždrijeb je bio milostiv ili se samo našalio, pa u 1/16 finala nema premijerligaških sudara. Hm, sumnjičavci odmah “telale” da je u pitanju “štela”... Ali, dogodilo se da ni jedan par nije sastavljen ni od samih “niželigaša”, tj. u svakom se našao barem jedan klub koji je bio u Premijer ligi najmanje jednu sezonu.

Najjači par Zrinjski - Borac

Među sudionicima 1/16 finala Kupa čak je devet bivših pobjednika (Orašje, Željezničar, Široki, Radnik, Slavija, Zrinjski, Borac, Olimpic i Sarajevo). Po uspjesima, najjači je par Zrinjski – Borac, oba su kluba osvajala Kup. Zrinjski je svakako favorit, ali iz Banje Luke poručuju: -Nema predaje!

Neki dan nam je sportski direktor Goška Lujo Ilić rekao da je Gošk sposoban izbaciti Radnik, branitelja naslova. Je li u pravu, znat ćemo oko 18 sati.

Recimo i da je Gošk nakon poraza kući protiv Bosna Seme “razvlastio” trenera Nedima Jusufbegovića.

Trener Brotnja Nikola Juričić kaže da se ne boji Željezničara te poziva publiku na tribine na Barama.

Iako u problemima oko sastava Širokoga, Branko Karačić ne bježi od uloge favorita.

Vitez na teškom gostovanju

Bosna Sema gostuje u Zenici kod Čelika, koji je na klupu treći put “instalirao” Ivu Ištuka. Najviše sreće (ako je u Kupu...) imalo je Orašje jer je domaćin jedinom niželigašu – Karanovcu (uz Brotnjo). Sarajevo je favorit protiv “federalca” Bratstva. Vitezu će biti teško u gostima kod Slavije, Slobodi kod Podrinja, a Olimpicu kod Kozare. Krupa je favorit protiv Travnika, a Metalleghe protiv sve slabijeg Veleža. U susretima Radnički – Drina, Goražde Zvijezda i Rudar (K) – Sloboda (NG) izgledi su 50:50 posto. Sve su ovo “papirnate” prognoze jer Kup je uvijek pun iznenađenja. Osim utakmice Sarajevo – Bratstvo (17), svi ostali susreti počinju u 16 sati. Utakmice se igraju 90 minuta, bez produžetaka, a ako bude neodlučeno, izvode se jedanaesterci. U ovom stupnju natjecanja nema uzvrata.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije