Košarka

U Ligi za ostanak bori se pet momčadi

18.03.2017.
u 10:00

Bosanskohercegovački košarkaši nakon Lige 10 nastavljaju s natjecanjem u Ligi 6 za prvaka Bosne i Hercegovine. U ovu fazu natjecanja uključuje se aktualni prvak Igokea iz Aleksandrovca. Pet preostalih momčadi borit će se za ostanak u društvu najboljih u Ligi za ostanak.

Tri zanimljiva susreta

Prvo kolo Lige za prvaka nudi sva tri zanimljiva susreta. U Sarajevu će se sastati ovogodišnji finalisti Kupa Bosne i Hercegovine Bosna Royal Jelly i Igokea iz Aleksandrovca. Osvajač petoga mjesta u regionalnoj ABA ligi i osvajač četiri posljednja naslova prvaka Bosne i Hercegovine Igokea je favorit, premda će studenti pokušati sve kako bi iznenadili velikog favorita ne samo u večerašnjem susretu već i za ovogodišnjeg prvaka Bosne i Hercegovine. Sportski direktor Bosne Damir Krupalija nada se velikoj podršci s tribina koja bi njegovim košarkašima bila i dodatni motiv za dobru igru. U svakom se slučaju očekuje jedna zanimljiva košarkaška predstava.

U Kaknju će sastav Josipa Pandže ugostiti Zrinjski. U dva njihova susreta iz Lige 10 Kakanj je bio uspješniji i slovi kao blagi večerašnji favorit. Kapetan Kaknja iskusni Željko Palavra, unatoč dvjema pobjedama nad Mostarcima iz prethodne lige, kazao je kako se njihov večerašnji susret igra u novim okolnostima. Kakanjci se plaše odlične napadačke igre Zrinjskog u kojoj prednjače Knežević, Đurasović i kapetan Princ. Nakon ozljede u sastav Kaknja vraća se centar Tomić. Sloboda je domaćin Sparsu. Tuzlaci i njihov trener Velimir Gašić vrlo dobro su odigrali prethodno natjecanje gdje su osvojili drugo mjesto. Jedina su momčad koja tijekom prijelaznog roka nije dovela ni jedno pojačanje jer su željeli da njihov mladi sastav stječe dodatno iskustvo u natjecanju koje slijedi. Tuzlaci će zasigurno imati i veliku podršku s tribina. Susret se igra u velikoj dvorani Sportskog zdanja Mejdan.

Parovi 1. kola, 18. ožujka: Bosna Royal Jelly - Igokea 18 sati, Kakanj - Zrinjski 18, Sloboda - Spars Ziraat Bank.

Pet klubova u Ligi za ostanak

Pet momčadi igrat će u Ligi za ostanak iz koje će posljednji izgubiti prvoligaški status. Rezultati njihovih međusobnih susreta prenijeti su u drugi krug i pred susrete prvoga kola poredak je sljedeći: Bošnjak 5-3, Široki, Mladost i Građanski 4-4, Leotar Swisslion 3-5. U prvom kolu Građanski večeras s početkom u 19 sati ugostit će Bošnjak, dok će u nedjelju, 19. ožujka, Mladost s početkom u 19 sati biti domaćin momčadi Širokog. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije