ZLOČIN U JAPANU

U krvavom pohodu ubio najmanje 19 ljudi: 'Želim se riješiti svih osoba s posebnim potrebama u svijetu'

japan
Reuters/PIXSELL
26.07.2016.
u 07:12

Dojava o napadu policiji je stigla oko 2,30 sati u utorak ujutro po lokalnom vremenu, zaposlenik bolnice je javio da je muškarac s nožem upao u zgradu

Muškarac u Japanu je u bolnici za osobe s invaliditetom nožem ubio najmanje 19, a ozlijedio 45 ljudi, piše britanski Mirror. 

Napad se dogodio u japanskom gradu Sagamihara, zapadno od Tokija. Japanska policija je izvijestila da je uhvatila napadača koji je prije radio u toj bolnici te je priznao zločin. Japanska televizija NHK piše da napadač ima 26-godina te je u trenutku uhićenja u rukama držao nož, prenosi Vecernji.hr.

Dojava o napadu policiji je stigla oko 2,30 sati u utorak ujutro po lokalnom vremenu. Zaposlenik bolnice je javio da je muškarac s nožem upao u zgradu. Napadač se predao u policijskoj stanici kratko nakon 3 sata, piše NHK.

Policija je izvijestila da im je mladić kazao da je bivši zaposlenik bolnice. Reuters piše da je mladić nakon napada došao u policijsku stanicu i kazao: Ja sam to učinio. Asahi Shimbun izvještava da je napadač rekao policajcima i da se želi "riješiti svih osoba s posebnim potrebama u svijetu", piše Reuters. 

Dodaju kako je potvrđena smrt 15 ljudi dok je četvero u stanju "srčanog zastoja".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?