Pariz

U kanti za smeće pronašli Abdeslamov samoubilački pojas

pariz
VL FOTO
24.11.2015.
u 12:51

Kako pišu francuski mediji, pozivajući se na policijsko priopćenje, u pariškom predgrađu Montrouge pronađen je eksploziv sličan onome korišten u terorističkim napadima u Parizu u kojem je poginulo 130 osoba, a dok ih je nekoliko stotina ozlijeđeno. Iako još uvijek nije izdano službeno priopćenje, pretpostavlja se da pojas pripada Salahu Abdeslamu, za kojim policija traga.

Francuska policija smatra da je Abdeslam jedan od organizatora terorističkih napada u Parizu. Nakon terorističkih napada u Parizu, Abdeslam je s dva prijatelja pobjegao u Belgiju. Njegov brat Ibrahim Abdeslam bio je jedan od bombaša samoubojica koji su sudjelovali u masakrima 13. studenog. U Briselu je u subotu proglašen četvrti i ujedno najviši stupanj opasnosti od terorizma.

Podzemna željeznica, škole, muzeji, kina i druga javna mjesta bila su zatvorena, a građani su upozoreni da izbjegavaju mjesta na kojima se nalazi mnogo ljudi. Belgijski mediji pišu da je Abdeslam pobjegao u Njemačku.

Odgovornost za terorističke napade u Parizu preuzela je teroristička organizacija ISIL.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije