planirali napade

U Italiji uhićeno četvero ljudi jer su se htjeli priključiti ISIL-u

policija
28.04.2016.
u 18:53

  Talijanska policija uhitila je četiri osobe za koje se sumnja da su se kanile priključiti ISIL-u na Bliskom istoku te da su planirale izvesti napade na ciljeve u Italiji, izvijestio je u četvrtak milanski državni odvjetnik Maurizio Romanelli.

Italija je pošteđena terorističkih napada kakvi su u posljednjih nekoliko mjeseci izvedeni u Francuskoj i u Belgiji, no vlasti već neko vrijeme provode uhićenja osoba koje smatraju sumnjivima. Među njima ima osoba optuženih za planiranje napada.

U sklopu iste istrage, policija je izdala nalog za uhićenjem dvoje bjegunaca, jednog marokanskog državljanina i njegove supruge Talijanke, koji su prošle godine napustili Italiju i otišli u Irak i Siriju.

Istražitelji vjeruju da je jedan od osumnjičenih od drugoga zatražio da isplanira napad u Italiji, pri čemu je spomenut Rim, rekao je na konferenciji za novinare Romanelli. "Rim privlači pozornost jer je odredište katoličkih hodočasnika", objasnio je.

Prošli je mjesec policija na jugu zemlje uhitila dvadesetdvogodišnjeg somalskog tražitelja azila pod sumnjom da je planirao napad u Rimu.

U četvrtak je policija uhitila bračni par koji živi u blizini jezera Coma, dvadesettrogodišnjeg Marokanca i žensku osobu koja je u rodu s odbjeglim marokansko-talijanskim bračnim parom, izvijestila je policija.

Bračni par iz okolice Coma i dvadesettrogodišnji Marokanac planirali su zajedničko putovanje na kraju kojega su se trebali pridružiti IS-u na sirijskom i iračkom teritoriju, a uhićena žena je pomagala dvama bračnim parovima da ostanu u kontaktu, stoji u policijskom izvješću.

Brat marokanskog mladića prošle je godine protjeran iz Italije zbog sumnje da se borio na strani ISIL-a. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije