PLENKOVIĆ:

U iduće četiri godine ispunit ćemo našu dužnost prema Hrvatima u BiH

plenković
Stojan Lasić
27.10.2016.
u 18:42

Premijer Hrvatske Andrej Plenković najavio je u srijedu u Hrvatskom saboru jaču suradnju između Vlade i Sabora u svim ključnim vanjskopolitičkim temama, s ciljem suzbijanja populizma koji hrvatske građane straši “skrivenim scenarijima” na njihovu štetu. Najavio je da će se slične rasprave u parlamentu voditi i o drugim pitanjima vanjske politike Hrvatske, a kao ključni vanjskopolitički prioritet svoje Vlade naveo je BiH.

“U petak idemo u Sarajevo i Mostar svjesno i namjerno, da pošaljemo poruku da je novoj hrvatskoj Vladi BiH apsolutno vanjskopolitički prioritet broj jedan. Od nas se očekuje da to učinimo i mi ćemo tu zadaću ispuniti u slijedeće četiri godine, i to na korist kohezije i funkcioniranja BiH i na korist jednakopravnosti i zaštite Hrvata kao konstitutivnog naroda, vrlo konkretno i po sektorima i politički”, kazao je Plenković.

Naglasio je kako će njegova Vlada u svakom trenutku maksimalno štititi nacionalne interese.

“Nas nije birao Bruxelles ni Washington, birali su nas hrvatski ljudi, kojima jedino odgovaramo”, poručio je premijer Plenković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?