NISU NADOKNADILI MINUS

U fantastičnom meču Širokom pobjeda, Čeliku finale

kup
Tomislav Miličević
17.04.2014.
u 09:31

Od prve minute Široki je krenuo napadački, ali osim velikog posjeda lopte dugo nije ozbiljno ugrozio vratara Zeničana Hinovića

Nakon što je tri puta u utakmicama Kupa BiH protiv Čelika prolaz dalje ostvarivao Široki, Zeničani su ovaj put otišli dalje i igrat će u finalu protiv Sarajeva. U sastavu domaćih ipak se pojavio Zakarić, koji zbog ozljede mišića nije trenirao, pa je trener Slaven Musa najavio kako neće igrati. No, izostali su Ivanković (kartoni) i Kordić (suspendiran). U sastavu Čelika nedostajao je vratar Adilović zbog tri žuta kartona.

Napadi domaćina

Od prve minute Široki je krenuo napadački, ali osim velikog posjeda lopte dugo nije ozbiljno ugrozio vratara Zeničana Hinovića. Prvo uzbuđenje bilo je u 12. minuti, kada je Barišić natrčao na povratnu loptu, koja se odbila od jednog gostujućeg igrača, pogodila gredu i odbila se do Wagnera. Ali, akcija je prekinuta zbog zaleđa. Damir Džidić u 18. minuti iz slobodnog je udarca za malo promašio okvir, nešto kasnije Zakarić je slabo uhvatio obećavajući Wagnerov ubačaj s boka... Ukupno gledajući, igra domaćih bila je nepovezana, dok su se gosti uglavnom branili, čuvajući 2:0 prednost iz prve utakmice u Zenici.

No, Baraću se u 44. minuti iz ničega ukazala prigoda, ali je s 20 metara promašio okvir. Minutu prije odlaska na odmor Wagner je dobro prošao po lijevom boku i pronašao Plazonića, ali ovaj je otišao suviše ukoso i iz teške pozicije promašio vrata. Na odmor se otišlo bez pogodaka, a gosti su prvi nešto pokušali početkom drugog poluvremena iz slobodnog udarca. No, Simić je loptu poslao visoko preko vrata.

I opet Wagner

U 52. minuti Mirko Marić dobio je odličnu loptu iz dubine od Pehara. Kad se spremao poslati je u mrežu, netko ga je iz obrane gostiju srušio. Igrači i navijači domaćih tražili su jedanaesterac, čini se opravdano, ali sudac Pajić nije se oglasio. Nakon toga domaći su zaigrali brže i angažiranije. U 67. minuti D. Džidić gađao je pod gredu, ali je Hinović izbio loptu u korner. Minutu kasnije Wagner je iz gužve doveo Široki u vodstvo. Isti igrač 10 minuta kasnije promašio je prigodu za 2:0. Do kraja su domaći uzalud napadali, ali nisu uspjeli postići toliko željeni pogodak i izboriti jedanaesterce.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije