Život i studiranje u studentskom gradu

U domu smještaj i hrana stoje 145 KM

'studenti'
Foto: ''
01.12.2013.
u 07:30

Samo krevet u iznajmljenom stanu stoji 150 KM

Sveučilište u Mostaru ima oko 16.000 studenata. Veliki broj njih dolazi iz srednje Bosne, zapadne Hercegovine, Hrvatske i drugih zemalja. Svi oni u Mostaru traže smještaj. Naravno, prva opcija je Studentski dom Sveučilišta u Mostaru, ali njegov kapacitet od nekoliko stotina ležajeva nije ni izbliza dovoljan da pokrije sve zahtjeve studenata koji se prijavljuju za smještaj na ovoj lokaciji. Ivana Mihaljević iz Tomislavgrada je jedna od studentica koja već šest godina živi u Studentskom domu u Mostaru.

Zadovoljni uvjetima

Trenutno je na 6. godini Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, a svojim radom i trudom zaslužila je da svake godine dobije mjesto u najpovoljnijem smještaju za studente u Mostaru. - Meni je u Studentskom domu stvarno dobro. Za 145 maraka dobiješ smještaj, hranu, internet..., i nemaš dodatnih računa. Uvjeti su odlični i za to veliku zaslugu nosi aktualni menadžement Studentskog doma – govori nam Ivana. Dodaje kako se kućni red poštuje, kako svaki student ima sve uvjete da se bavi onim za što je došao u Studentski dom – učenje, rad, razvoj. - Brucoši su smješteni u starom dijelu doma i nekada se dogodi da budu malo glasniji, ali to je razumljivo. Nadam se samo kako će dom u budućnosti imati još više smještajnog kapaciteta, kako bi što više studenata moglo biti ovdje - ističe Ivana. Mostar je ne tako davno dobio još jedan studentski dom. Prvi privatni u ovome grad. Student City je također privukao mnogo pažnje studenata i nije trebalo puno čekati da se popuni. Istina, cijena smještaja je nešto veća nego u Studentskom domu Sveučilišta u Mostaru, što je i razumljivo, ali su uvjeti vrhunski.

Ostatak teksta čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije