Stolni tenis

U Čitluku održan 11. stolnoteniski turnir “Brotnjo Open 2016.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
24.05.2016.
u 09:00

U sklopu obilježavanja 24. svibnja, Dana općine Čitluk, u subotu (21. svibnja) je u Gradskoj športskoj dvorani u Čitluku održan tradicionalni 11. stolnoteniski turnir “Brotnjo Open 2016.”, koji dobro organizira STK Brotnjo iz Čitluka. Budući da je taj turnir prerastao u prepoznatljiv i nezaobilazan sportski događaj, poznat i izvan granica BiH, iz godine u godinu okuplja sve više natjecatelja iz nekoliko zemalja. Kako nam je rekao direktor turnira Tihomir Zovak, ove je godine na turniru sudjelovao čak 101 natjecatelj iz 30-ak gradova s područja Hrvatske, Srbije, Crne Gore Turske, Kosova i BiH.

Cjelodnevni turnir

Otvarajući turnir, čitlučki načelnik Ivo Jerkić natjecateljima je poželio mnogo uspjeha i ugodan boravak u Brotnju, a potom je direktor turnira Tihomir Zovak natjecatelje pozdravio, zahvalio na dolasku i objasnio im propozicije natjecanja te svima podijelio prigodne darove. Treba istaknuti da se 11. međunarodni stolnoteniski turnir “Brotnjo Open 2016.” održavao cijeloga dana u čitlučkom GŠD i to u šest kategorija: igrači do 39 godina, veterani od 40 - 49 godina, veterani s više od 50 do 59 godina, veterani s više od 60 godina, žene i parovi. Natjecanje se odvijalo istodobno na 10 profesionalnih stolova marke “Tibhar” s istoimenim lopticama, a vrhovni sudac i delegat turnira bio je već Sead Pašić, glavni tajnik Stolnoteniskog saveza BiH. Natjecatelji su bili raspoređeni u nekoliko skupina, a sukladno pravilima ITTF-a, susreti u prvom krugu igrali su se po principu “svatko sa svakim”, nakon čega su po dva prvoplasirana igrača iz svake skupine nastavila natjecanje u drugom krugu po nokaut sustavu.

Najuspješniji po kategorijama

Iako su svi sudionici tog turnira pokazali izvrsne natjecateljske sposobnosti i cijeloga dana oduševljavali gledatelje, ipak ćemo spomenuti najbolje po kategorijama: U kategoriji igrača do 39 godina pobjednički naslov osvojio je Nikola Jurić (Mostar), drugi je Toni Vranjić (Mostar), dok su treće mjesto podijelili Kerim Hadžić (Sarajevo) i Anel Osmić (Doboj-Istok).

U kategoriji veterana od 40 do 49 godina prvo mjesto osvojio je Fadil Ćustović (Mostar), drugo Zoran Vujičić (Herceg Novi), a treće Marko Kostić (Tivat) i Edin Spahić (Jablanica).

U konkurenciji veterana 50 do 59 godina najbolji je bio Ljubiša Milošević (Beograd), drugoplasirani je Dragan Šakora (Čitluk), a trećeplasirani su Vinko Martić (Slavonski Brod) i Budimir Božović (Tivat). Prvo mjesto u kategoriji veterana s više od 60 godina pripalo je Kruni Dabiću (Kaštela), drugoplasirani je Ilija Tomić (Zagreb), a trećeplasirani su: Luka Hudjek (Zagreb) i Kemal Mehmedović (Herceg Novi).

Istodobno, u konkurenciji žena najbolja je bila Arnela Manov (Prozor-Rama), drugo mjesto osvojila je Idrija Redžepović (Sarajevo), a treće Mensura Fetić (Zenica) i Lejla Manov (Prozor-Rama).

Naslovom najboljeg para na ovogodišnjem čitlučkom turniru zasluženo se okitio stolnoteniski par Goran Sakal/Zoran Šunjić (Split) koji su u finalu svladali par Blago Brkić/Nahidin Mujezinović (Ljubuški/Sarajevo), dok je treće mjesto pripalo parovima: Dragan Šuković/Zoran Vujičić (Herceg Novi) i Marko Kostić/Ljubiša Milošević (Tivat/Beograd).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?