POČELO JE

U Brodu i Derventi 33 hrvatske obitelji dobivaju krov nad glavom

Čordaš
01.06.2016.
u 15:34

Ministar za izbjeglice i raseljene Republike Srpske Davor Čordaš potpisao je ugovore o stambenom zbrinjavanju za 33 hrvatske obitelji s područja općina Bosanski Brod i Derventa, a predviđeno je da stambeno bude zbrinuto 9 obitelji iz Broda i 24 iz Dervente, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Ukupna vrijednost radova iznosi oko 1.320.000 KM, a projekat će biti realiziran u sljedeća tri mjeseca, što podrazumijeva i izbor izvođača i izvođenje radova.

Osim donatorske vrijednosti, koja u prosjeku iznosi 40.000 KM po stambenoj jedinici, općine su osigurale sudjelovanje od 10 do 15 posto.

Ovaj projekat dio je Regionalnog stambenog programa koji se temelji na Donatorskoj konferenciji održanoj 2012. godine.

Čordaš je rekao da je Programom predviđena izgradnja ukupno 5.400 stambenih jedinica na području Bosne i Hercegovine, a do kraja 2017. godine planirano je da bude izgrađeno 1.864.

čordaš-kuće

“Riječ je o donatorskom programu, koji je trebao da za BiH bude vrijedan 100 milijuna eura, uz djelimično učešće domaćih sredstava”, naveo je Čordaš.

Osim ministra i njegovih suradnika, potpisivanju su nazočili i načelnici općina Bosanski Brod i Derventa.

Načelnik općine Brod Ilija Jovičić zahvalio je ministru Čordašu za dosljednost, riješenost i upornost da pomogne realizaciji ovog veoma važnog projekta.

Načelnik Dervente Milorad Simić je rekao da na području ove općine postoji velika zainteresiranost za povratak, a izgradnja 24 kuće za Hrvate značajno će doprinijeti rješavanju problema raseljenih osoba i povratnika u Derventi.

Slavko Karlović, povratnik u Derventu, kaže da je izuzetno sretan što je konačno dočekao da mu se riješi krov nad glavom.

On je, kaže, zahvalan, prije svega, ministru Čordašu, koji je pokrenuo ovu priču i koji se istinski angažira za povratak Hrvata u Posavinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?