Europsko prvenstvo mažoretkinja

U BiH stigle medalje, osvojeno i zlato

27.09.2016.
u 07:00

Puna tri dana Vinkovci su bili središte europskih mažoretkinja. Oko dvije tisuće djevojaka i barem toliko navijača podržavalo je države i gradove iz kojih dolaze mažoretkinje. A bilo ih je iz brojnih europskih država. Natjecale su se 83 formacije i 155 neformacija, u tri starosne kategorije, kadetkinje 8 do 11 godina, juniorke 12 do 14 i seniorke od 15 godina pa naviše. Od djevojaka iz BiH na prvenstvu su nastupile Širokobriježanke, Gruđanke, Kiseljačanke, Mostarke, Tomislavgrađanke, Travničanke, Čapljinke i Stočanke. A upravo su Širokobriježanke nakon natjecanja u Grudama i državnog prvenstva na kojem su osvojile 12 zlatnih medalja velike uspjehe ostvarile i na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj, u gradu Vinkovci. Širokobriježanke su osvojile osam medalja, od čega je jedno zlato. Zlatna s 18 Europskog prvenstva je Marija Mandić koja je za Večernji list progovorila o velikom uspjehu. - Dojmovi nakon ovog Europskog prvenstva su odlični. Prezadovoljne smo osvojenim medaljama i bilo nam je jako lijepo u Vinkovcima. Osvojiti europsko zlato je neopisiv osjećaj. Nervoza prilikom čitanja redoslijeda najboljih i, na kraju, osvajanje prvoga mjesta je nešto što nikada neću zaboraviti, kazala nam je, još uvijek pod dojmom uspjeha, zlatna Marija Mandić.

Proslava rođendana

Također, slavljeničko raspoloženje vladalo je i u redovima Gruđanki koje su svojoj općini priskrbile tri srebra. Uz odlične nastupe, Grudske mažoretkinje proslavile su i rođendan dugogodišnje seniorke Ivane Zadro koja se nakon 15 godina oprašta, a njezino pismo najbolje dočarava što znači sudjelovati u jednom ovakvom kolektivu. - Bliži se kraj i moj oproštaj od vas! Bilo je svega. puno radosti, nešto tuge... U novoj sezoni sam se odlučila povući, ali ne puno dalje od vas... samo metar iza crte da vas pratim u stopu i da sam vam uvijek vjetar u leđa. Puno sam toga naučila, puno željela i dosta toga ostvarila. Najviše od svega sam se smijala i shvatila da u svemu uvijek treba gledati ono dobro, u lošim situacijama uvijek izvući nešto dobro, u lošim ljudima pronaći nešto dobro... Shvatila sam da je svaki dan nova prilika za napredovanje, poručila je, između ostalog, višestruka osvajačica medalja Ivana Zadro. Na prvenstvu su nastupile i Kiseljačke mažoretkinje, a vodstvo “Ljubičanstvenih” ponosno je na svoje sudionice.

Kiseljak je ponosan

- Naše “Ljubičanstvene” su došle u svoj Kiseljak s prvenstva pune dojmova. Moramo istaknuti da su cure dale sve od sebe i naš mali Kiseljak učinile ponosnim i jako smo zadovoljni rezultatima, kazali su nam u vodstvu društva te čestitale novim prvakinjama Europe, Slovenkama iz Radeča.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije