Sarajevo

U akciji SIPA-e uhićen Alen Čengić, direktor hotela Holiday i vlasnik restorana Park prinčeva

kombi
08.10.2015.
u 09:24

Po naredbi Tužiteljstva Sarajevske Županije, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu su uz asistenciju MUP-a SŽ-a slobode lišili 11 osoba, priopćeno je iz Tužiteljstva Sarajevske Županije

Županijsko tužiteljstvo navodi kako su uhićene osobe lišene slobode zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo organiziranog kriminala u svezi s kaznenim djelima porezne utaje, kaznenim djelom sprečavanja službene osobe u vršenju službene dužnosti, kazneninm djelom teške krađe, kaznenim djelom oštećenja tuđe stvari, kaznenim djelom ugrožavanja sigurnosti BiH i krivičnim djelom organiziranja otpora. Predmetna akcija provodena je nakon višemjesečne istrage Tužiteljstva Sarajevske Županije u suradnji s Državnom agencijom za istrage i zaštitu i Poreznom upravom FBiH protiv osumnjičenog Alena Čengića kao organizatora skupine za organizirani kriminal i drugih osumnjičenih osoba koje su kao članovi skupine počinile niz kaznenih djela u vremenskom razdoblju kada je privredno društvo Holiday resort d.o.o. Sarajevo koristilo prostorije hotela Holiday Sarajevo HTD Sarajevo d.o.o. Sarajevo u stečaju, a koje su bili primorani napustiti po Rješenju županijskog suda u Sarajevu u lipnju mjesecu 2015. godine. Također, u okviru navedene akcije slobode je lišeno, po naredbi ovog tužiteljstva, još pet osoba zbog kaznenog djela navođenja na prostituciju. Sve osobe lišene slobode će nakon kriminalističke tehničke obrade pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu biti predate na daljnje postupanje tužiteljima tužiteljstva Sarajevske Županije, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku u pogledu poduzimanja daljnjih radnji, navodi se u priopćenju Tužilaštva SŽ-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije