krijumčarenje droge

U akciji "Postman" na području BiH i Austrije uhićeno 5 osoba

uhicenje
29.05.2016.
u 10:38

Zaplijenjena količina opojne droge na crnom tržištu iznosi više od 100.000 eura

U proteklih 24 sata na teritoriju Austrije i Bosne i Hercegovine, realizirana je složena tužiteljsko-policijska operacija kodnog naziva "Postman".

Na području Austrije uhićena su 2 državljana BiH, a na području Bosne i Hercegovine, odnosno Brčko-Distrikta BiH i Tuzlanske županije uhićene su 3 osobe, te su izvršeni pretresi na više lokacija u BiH.

U ovoj koordiniranoj akciji, zaplijenjena je veća količina opojne droge kokain, u količini većoj od kilograma, kao i veća količina opojne droge Marihuana-SKUNK, a zaplijenjena je i veća količina novca i vozila koja prema prikupljenim dokazima, potiču od krijumčarenja opojne droge, javlja N1.

Zaplijenjena količina opojne droge na crnom tržištu iznosi više od 100.000 eura.

Također, tijekom akcije, prikupljeni su dokazi o krijumčarenju oružja, s područja BiH prema zemljama EU.

Zajedničkom akcijom i stalnim kontaktima između tužiteljstava i policije iz BiH i Austrije, u okviru operacije Postman, prikupljeni su dokazi o državljanima Bosne i Hercegovine, koji sudjeluju u krijumčarenju veće količine teških opojnih droga na području BiH i EU, osobito između Austrije i Nizozemske.

U dogovorenoj akciji koja je pripremana više mjeseci, na dogovoreni znak, realizirane su aktivnosti na uhićenju bh. državljana u Austriji, kao i pretresi i uhićenja osoba u BiH.

Postupajući tužitelj i istražitelj Tužiteljstva BiH su na terenu i u stalnom su kontaktu s kolegama iz Austrije, kao i policijskim službenicima u BiH, koji po nalogu i uz koordinaciju Tužiteljstva BiH realiziraju ove aktivnosti.

Tužiteljstvo BiH kao ravnopravan partner sudjeluje u više međunarodnih operacija, u suradnji sa zemljama Europske unije, koje su usmjerene na borbu protiv organiziranog kriminala, u čije izvršenje su uključeni državljani BiH, ili čije se izvršenje događa u BiH.

Aktivnosti koje se provode, dio su napora agencija za provođenje zakona, u jačanju suradnje sa zemljama EU i približavanja BiH euorpskim integracijama.

Tužiteljstvo BiH upućuje izraze podrške svim agencijama koje su sudjelovale u međunarodnoj operaciji "Postman" među kojima su Policija Brčko Distrikta, MUP Tuzlanskog kantona i MUP Republike Srpske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije