izjašnjenje o krivnji

Tvrdi kako nije kriv za ubojstvo navijača

04.09.2015.
u 06:30

'Časni sude, nisam kriv' kazao je optuženi za ubojstvo navijača Mirze Raščića

Izudin Tahirović, optuženi za ubojstvo navijača Željezničara Mirze Raščića izjasnio se jučer pred Huseinom Delalićem, sucem za prethodni postupak Županijskog suda u Sarajevu, riječima: "Časni sude, nisam kriv!" . Tako će u roku od trideset dana biti zakazan početak suđenja u ovom slučaju, a Tahirovića će zastupati odvjetnik Izet Baždarević. Podsjećamo, Raščić je 16. travnja ubijen hicima iz pištolja u prostorijama Udruge navijača Željezničara na Grbavici, a nakon svađe i tučnjave između Tahirovića i Amara Zulića.

- Tahirović je tog dana oko 19.10 sati na stadionu Grbavica noseći ilegalni pištolj, te u namjeri da liši života Mirzu zbog neriješenih odnosa, ušao u prostorije ove udruge, znajući da se on tamo nalazi zbog sukoba koji se malo ranije dogodio, a i bio je zadužen za prikupljanje novca oko organiziranog odlaska navijača na gostujuću utakmicu kluba, iz neposredne blizine u njega ispalio četiri hica, navodi se u optužnici. Jedno zrno je pogodilo Mirzu u stražnju desnu stranu grudnog koša u predjelu lopatice, uslijed čega je zadobio teške ozljede opasne za život, te je u 19.35 sati preminuo u bolnici. Inače, Izudin Tahirović je već bio poznat sarajevskoj policiji zbog poslova s drogom. Prije šest godina, točnije u prosincu 2009., uhićen je zajedno sa Sanjinom Handžićem u čijem su stanu pronađeni kilogram marihuane, 60 grama speeda, 50 tableta ekstazija, blizu 10.000 maraka, četiri mobitela i tri ručne radiostanice. Kod Tahirovića je tada pronađeno pet paketića marihuane pripremljenih za uličnu prodaju, kao i poluautomatska puška.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije