potpisan ugovor

Tuzla-Kvarc dobio koncesiju na pet godina

Tuzla-Kvarc
26.08.2016.
u 17:27

Danas je u Tuzli potpisan Ugovor o dodjeli koncesije između Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Tuzlanske županije i tuzlanske tvrtke Tuzla-kvarc d.o.o , na koji se dugo čekalo zbog neizmirenih dugovanja.

Ovim ugovorom je Tuzla-Kvarcu dodijeljena koncesija za eksploataciju kvarcnog pijeska na lokalitetu Bukinje u Gradu Tuzla, potvrdio je za Fenu resorni ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović.

Po riječima Mićanovića ugovor je potpisan na pet godina, tako da će koncesionar u tom razdoblju imati pravo na eksploataciju kvarcnog pijeska na ovom lokalitetu.

Nedavno su sve aktivnosti povodom dodjele koncesije Tuzla-Kvarcu završene i stekli su se uvjeti za dodjelu koncesije, navodi Mićanović.

Tvrdi da je tvrtka Tuzla-Kvarc uplatila sva potrebna sredstva koja je dugovala, te osigurala bankovnu garanciju, i protočan bankovni račun, na kojem je županijska vlada insistirala.

Naglasio je da dugogodišnji problem Tuzla-Kvarca riješen zahvaljujući strateškom partneru Tehnograd Company, koji je platio dug Tuzla-Kvarca.

Direktor tvrtke Tuzla-Kvarc Zlatan Velagić izjavio je za Fenu da je ovo je novi početak za Tuzla-Kvarc.

Trenutno u Tuzla-Kvarcu radi 25 zaposlenika, a povećanjem produkcije očekuje se, da će se vratiti i stari radnici. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije