reagiranje

Tužiteljstvo SŽ nezadovoljno puštanjem Delimustafića i drugih

Tužiteljstvo
10.12.2016.
u 12:58

Tužiteljstvo Sarajevske županije nezadovoljno je zbog puštanja iz pritvora četvero uhićenih u akciji ''Pravda'' Alije Delimustafića, Jusufa Škrijelja, Lejle Cerić i Suade Hadžić.

Glasnogovornica tog tužiteljstva Azra Bavčić Feni je kazala da su pušteni nekoliko sati nakon što je održano ročište o produženju pritvora.

Naglasila je kako nije moguće da je Sud tri sata nakon ročišta odlučio pustiti ih na slobodu, a da su pred sobom imali prijedlog na 20 stranica i 690 dokaza.

Ti dokazi, tvrdi Delimustafićev branitelj Senad Pizović, nisu bili dovoljni da pritvor bude produžen.

- To sam ja govorio od početka, i sada to piše i u rješenju koje je Delimustafić dobio, a stranke će u ponedjeljak. U rješenju stoji da ne postoji osnovana sumnja, niti dovoljno dokaza da je organizirao bilo kakvu grupu u okviru koje su vršena krivična djela koja mu se stavljaju na teret - istaknuo je Pizović.

Naglasio je da mu je dano pravo da se brani sa slobode.

- Zadovoljni smo tom odlukom jer nije utemeljena namjera Tužiteljstva da ga drže u pritvoru cijelo vrijeme dok traje proces - naveo je Pizović.

Stranke će imati pravo na žalbu tri dana od primanja rješenja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije