Premijer ligiaBiH

Tužitelji NS BiH kažu: Sve je potpuno čisto i regularno u tzv. aferi punac

29.05.2016.
u 08:45

Čelnicima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NS BiH) puna su usta slatkih priča o regularnosti nedavno završenog prvenstva u Premijer ligi BiH, koje papagajski plasiraju u medijima. Iz Saveza su čak poslali ultimativni dopis klubovima s pitanjem: Je li prvenstvo regularno?, te da odgovor bude “da” ili “ne”.

Velež ‘ne’, Široki nitko i ne pita

Jedini je Velež odgovorio “ne”, dok Široki nije odgovorio ništa, jer mu nije ni upućen dopis. Tja, zašto bi i slali taj dopis na Pecaru, kad su u Savezu s gnušanjem odbacili zahtjev Širokobriježana da se ispita regularnost prvenstva, osobito izanalizira suđenje...

Iste su priče o “potpunoj regularnosti prvenstva” iz NS BiH plasirane i lani.

Sredinom ožujka pukla je “afera punac” u kojoj je Azmir Husić, predsjednik i mecena Slobode, optužio čelnike Sarajeva da su krajem sezone 2014./2015. obećali Tuzlacima premiju od 20.000 konvertibilnih maraka “ako pobijede Mladost iz Velike Obarske”. Husić je ustvrdio da je Sarajevo bilo zainteresirano za rezultat ove utakmice da bi Vitez mogao darovati bodove Sarajevu, a da ipak ne ispadne iz lige, jer bi ispala Mladost ako poklekne u Tuzli. Sve se i odigralo po tom scenariju: Sarajevo je svladalo Vitez u gostima i uzelo naslov, Sloboda uz puno muke svladala Mladost, a Vitez ostao u ligi.

A gdje je lova?

Na red je došao finale priče, tj isplata obećane premije Slobodi. Husić kaže kako je “lovu” na Tušanj trebao donijeti punac bivšega sportskog direktora Sarajeva Abdulah Ibraković (Š. Begić). No, ni od punca ni od novca ni traga ni glasa. Sve je puklo na utakmicu Kupa BiH na Tušnju između Sarajeva i Slobode, kada je (gotovo) došlo do fizičkoga obračuna između Azmira Husića i čelnika Sarajeva Dine Selimovića ispred klupskih prostorija. Husić je tražio isplatu duga, Selimović se pravio nevješt. Kad je sve stiglo u javnost, iz NS BiH su pozvali na saslušanje Husića, Ibrakovića i Selimovića, obećali sve “ispitati” i kazniti krivce. Sve traje dulje od dva mjeseca, a onda “vuk pojede magare”. Baš takav ishod su predvidjeli oni koji prate rad Saveza i povjerenstava:

-Odradili smo sve što je u našoj nadležnosti. Nismo ništa našli, slučaj smatramo završenim, ali spremni smo aktivirati ga ako nešto nađemo... Sve je regularno, pa smo prijavili Husića zbog kršenja etičnog kodeksa i to predali nadležnom Tužiteljstvu. Ako se naknadno što nađe, mi ćemo poduzeti mjere, bla-bla-bla, sukus je onoga što kažu nadležni u Tužiteljstvu NS BiH.

I tako, sve je čisto. U bh. nogometu nema neregularnosti, nema mita, korupcije, (kupo)prodaje bodova, punaca koji nose torbe s obećanim premijama, pa ih ne donesu... Nema uopće razloga u nešto sumnjati! I suđenje je odlično, fantastično, nigdje bolje na kugli zemaljskoj. Dobro dogodi se poneka pogreška, ali zato se suci kazne... Eto, suci su zbog šteta nanesenih jednom klubu kažnjeni 38 utakmica. Ali, sve je regularno i čisto!•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije