Sarajevo

Tužitelj ostao bez posla zbog nesreće

30.04.2016.
u 09:00

Tužitelj ZDŽ-a Marijan Jukić razriješen je dužnosti zbog presude kojom je osuđen za prometnu nesreću, potvrđeno je iz VSTV-a BiH. Prethodno je disciplinsko povjerenstvo razriješilo Jukića dužnosti zbog presude iz lipnja 2015., kojom je osuđen na godinu zatvora zbog ugrožavanja javnog prometa iz nehaja. U nesreći je, kako se navodi u presudi, jedna osoba preminula uslijed niza nesretnih okolnosti, piše Večernji list BiH.

- Osuda za ovo kazneno djelo predstavlja sasvim ozbiljan disciplinski prekršaj. Time je uvelike narušen ugled Tužiteljstva i pravosuđa BiH u cjelini, ocijenilo je Prvostupanjsko disciplinsko povjerenstvo, koje je odbilo Jukićevu žalbu. Razrješenje s dužnosti je najstroža propisana disciplinska mjera Zakonom o VSTV-u. Podsjetimo, na magistralnoj cesti M-17 na Žepačkoj petlji 12. travnja 2013. navečer dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao Mujo Mandžuka iz Žepča, predsjednik Lovačkog društva Orlovik, inače bivši djelatnik PU Žepče i GP BiH. Do tragedije je došlo nakon što je na golf 2, kojim je upravljao nastradali Mandžuka, naletjelo vozilo ford, koje je vozio tužitelj Jukić. Sin nastradalog Amir Mandžuka tvrdi da je njegov otac kobne noći na poziv prijatelja krenuo prema Lovačkoj kući na Vitlacima.

Amir tvrdi da je do nesreće došlo kada je tužitelj Jukić fordom pretjecao na dvostrukoj punoj liniji te je izravno udario u golf, koji je dolazio iz suprotnog smjera, i to nakon što je u jednom ugostiteljskom objektu u Zenici konzumirao alkohol.

Oštećena obitelj je strahovala da se čitav slučaj ne zataška, što se ipak nije dogodilo. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije