izbjeglička kriza

Tusk pozvao na globalnu solidarnost s izbjeglicama

Donald Tusk
26.05.2016.
u 10:15

Tusk je najavio kako će tražiti potporu zemalja G7 i njihovo preuzimanje obveze da se poveća globalna pomoć za trenutačne i dugoročne potrebe izbjeglica

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk kazao je u četvrtak kako bi želio da globalna zajednica pokaže solidarnost oko izbjegličke krize i prizna tu krizu kao globalni problem.

Tusk je najavio kako će tražiti potporu zemalja G7 i njihovo preuzimanje obveze da se poveća globalna pomoć za trenutačne i dugoročne potrebe izbjeglica.

"Svjesni smo toga da je zbog zemljopisnih razloga većina odgovornosti (u pogledu izbjegličke krize) bila i biti će na Europi", kazao je Tusk.

"Ako mi (G7) ne preuzmemo vodstvo u upravljanju krizom, neće nitko", istaknuo je Tusk.

Tusk je o izbjegličkom problemu govorio na briefingu neposredno uoči početka sastanka u Japanu skupine sedam industrijski najrazvijenijih zemalja (G7), koja okuplja Britaniju, Kanadu, Francusku, Njemačku, Italiju, Japan i Sjedinjene Države.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?