nesreća

Zrakoplov pao na selo u Kirgistanu, stradalo najmanje 35 ljudi, oštećeno 15 kuća

avion
Foto: Reuters/PIXSELL
16.01.2017.
u 10:13

Većina stradalih stanovnici su sela na koje je zrakoplov Boeing 747 pao pri pokušaju slijetanja u gustoj magli, navode dužnosnici

Teretni zrakoplov turskog prijevoznika Turkish Airlines srušio se u ponedjeljak u Kirgistanu u blizini glavnog grada Biškeka, pri čemu je stradalo najmanje 35 ljudi, objavili su kirgistanski dužnosnici.

Većina stradalih stanovnici su sela na koje je zrakoplov Boeing 747 pao pri pokušaju slijetanja u gustoj magli, navode dužnosnici, prenosi Hina.

Uprava zračne luke je priopćila da je zrakoplov trebao stati u zračnoj luci u Manasu blizu Biškeka na putu iz Hong Konga u Istambul. Pri pokušaju slijetanja u uvjetima slabe vidljivosti srušio se u 7.31 sati po lokalnom vremenu (2.31 sati po srednjoeuropskom vremenu).

Pri padu zrakoplov je oštetio 15 kuća u selu, kazao je čelnik centra za upravljanje u kriznim slučajevima pri ministarstvu za hitne slučajeve Muhamed Svarov, procijenivši da je u nesreći stradalo najmanje 20 ljudi.

Djelatnici hitnih službi dosada su iz ruševina izvukli tijela pilota i 15 stanovnika sela, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?