kurdska milicija

Turska vojska pojačala je napade na sjeveru Sirije

79o7
27.08.2016.
u 21:15

Sirijska kurdska milicija YPG priopćila je u subotu da je turska vojska pojačala napade na njihovu teritoriju na sjeveru Sirije, optužujući Ankaru da šalje vozila preko granice u području Kobanea, a turski dužnosnici to opovrgavaju. 

YPG je u izjavi naveo da je turska vojska napadala topništvom u petak navečer selo pored Kobanea te da je koristila i teško naoružanje za napade na položaje YPG u sjeverozapadnoj pokrajini Afrin.

Turska je ovaj tjedan pokrenula veliku operaciju na sjeveru Sirije podržavajući sirijske pobunjenike čiji je cilj osvojiti teritorij od ISIL-a i zaustaviti širenje YPG-a koji već pod nadzorom drži velika područja na sjeveru.

Sirijski opservatorij za ljudska prava koji izvješćuje o ratu također je prenio da su turska vojna vozila prešla granicu i ušla u Siriju pored Kobanea što je izazvalo prosvjede.

Turski dužnosnici rekli su da je inženjerija, u čijoj su pratnji vojna vozila, počela kopati rupe za izgradnju zida na granici u području Kobanea, ali tvrde da nisu ušli u Kobane niti prešli granicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?