19. mostarski sajam

Turska jako zainteresirana za ulaganja u Hercegovinu

BiH,31.03.2016.Mostar ,Hotel Mostar,   Press Sajam,  Photo:Stojan Lasic
01.04.2016.
u 07:00

Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2016., jedna od najznačajnijih gospodarskih manifestacija u regiji, održat će se u razdoblju od 12. do 16. travnja u Slobodnoj zoni Hercegovina u Mostaru, a ovogodišnja zemlja partner je Republika Turska.

Na ovogodišnjem, devetnaestom po redu sajmu, na oko 30.000 četvornih metara zatvorenog i otvorenog prostora predstavit će se izlagači iz 24 zemlje, priopćili su organizatori sajma na konferenciji za novinare održanoj u hotelu Mostar u Mostaru.

Generalna konzulica Republike Turske u Mostaru Ayşe Selcan Şanlı kazala je kako će njezinu zemlju predstavljati čak dvadeset velikih gospodarskih subjekata.

- Turska je iskazala veliko zanimanje za ovu regiju, za cijelu BiH, a posebice za Mostar. Nastojimo preko Konzulata i drugih turskih institucija u BiH i Mostaru privući što više gospodarstvenika i turskih ulagača. Nadamo se kako će turski ulagači doći ovdje i više investirati, a sve u cilju još većih komercijalnih aktivnosti u regiji, kazala je konzulica Şanlı.

Prema njezinim riječima, Turska je jako zainteresirana za Hercegovinu, posebice Mostar, i njezin gospodarski interes sve više raste jer za turske biznismene ovo područje predstavlja vrata za ulazak u Europsku uniju.

- Štand s turskim izlagačima prostirat će se na više od 500 četvornih metara, a uz Tursku, u najvećoj mjeri bit će zastupljeno bh. poduzetništvo (iz Federacije BiH i Republike Srpske) te izlagači iz zemalja okruženja - Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije, kao i predstavnici tvrtki i službenih izaslanstava iz Kine, Italije, Mađarske i Njemačke, kazala je na konferenciji za novinare direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak. Ona je istaknula kako je uspjeh što je ovogodišnji partner sajma Republika Turska jer, kako je kazala, ta je zemlja u ekspanziji svoga gospodarstva te konstantno ulaže i u BiH. Također je kazala kako se na svečanosti otvaranja sajma, u utorak, 12. travnja, očekuje dolazak visokih izaslanstva iz zemlje partnera i cijele regije.

- Ovo je najveće zanimanje iskazano za sajam u Mostaru još od 2008. godine, kazala je Bošnjak.

Potvrdila je kako će otvorenju sajma nazočiti brojne visoke političke osobe iz regije, poput srbijanskog premijera Aleksandra Vučića, predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, te predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?