pred Olimpijske igre

Tuka: Želim medalju i dat ću sve od sebe da je osvojim

amel tuka
29.07.2016.
u 19:30

Bh. atletičaru Amelu Tuki na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru pripala je čast da nosi zastavu svoje domovine, a bh. javnost najveće nade u medalju usmjerila je upravo ka njemu i njegovoj utrci na 800 metara.

Tuka je u Bosnu i Hercegovinu stigao jučer i boravit će do nedjelje kada je planiran odlazak u Zagreb, odakle će bh. olimpijsko izaslanstvo otputovati u Italiju, a potom i u Rio. 

Iako su iza njega mjeseci truda i rada, usavršavanja forme za najveće natjecanje u karijeri, Tuka nije prestao s treninzima tako da i na trenutnom malom odmoru svakodnevno trenira. 

U razgovoru za Klix.ba je kazao kako su čitava godina i pripreme bile usmjerene samo prema Olimpijskim igrama, a nakon Amsterdama vratio se u Italiju gdje je zaokružio sistem priprema i, prema riječima njegovog trenera, izbrusio formu za Rio.

"Radio sam sve što mi je trener govorio i vjerujem mu jer se radi o vrhunskom stručnjaku koji mi je tvrdio da će moja forma biti najbolja na Olimpijskim igrama. Najvažnije je da sam zdrav, da nemam problema što se tiče ozljeda i vidjet ćemo što slijedi. Trenutno sam u Zenici na malom odmoru do putovanja u Rio, ali radim po jedan trening dnevno", kazao je Tuka.

Bh. olimpijski tim do sada je najmlađi, ali i najuspješniji. Na njegovom čelu bit će Amel Tuka kojem je pripala čast da zbog svojih rezultata u proteklom razdoblju nosi zastavu BiH na otvorenju.

"Posebna je čast nositi zastavu svoje države i zadovoljstvo mi je da od svih vrhunskih sportaša, koji imaju zavidne rezultate, upravo ja nosim zastavu na otvorenju. Preponosan sam i ovo je samo motiv više da se dokažem i opravdam povjerenje koje svi imaju. Ja sam svjestan da svi očekuju dobar plasman, a i ja idem ostvariti što bolji rezultat. Ja imam san, jer kako moj trener kaže, čovjek ako nema snova, nema za što da se bori. Želim tu medalju i dat ću sve od sebe da je osvojim. Bit će teško, znam, jer to su Olimpijske igre i svi se spremaju za to natjecanje. Nikoga ne smijete podcijeniti, netko novi može doći i sve vas iznenaditi, ali čvrsta vjera u Boga i samog sebe je nešto što mi je najpotrebnije i neće biti problema", dodao je Tuka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije