Clinton:

Trumpu kravate rade u Kini, odjeću u Meksiku, a posuđe u Sloveniji

Donald Trump
23.06.2016.
u 17:15

 U polemiku s republikanskim kandidatom Donaldom Trumpom koji Obaminu administraciju optužuje da je radna mjesta "izvezla" u Kinu i druge zemlje s jeftinijom radnom snagom Hillary Clinton uplela je i Sloveniju u kojoj se proizvodi kristal koji nosi Trumpovo ime.

"Trumpovi artikli imaju malo veze s Amerikom. Kravate mu rade u Kini, odjeću u Meksiku, pokućstvo u Turskoj, okvire za slike u Indiji, a  posuđe u Sloveniji. Kako se u to uklapa njegov moto 'Amerika na prvom mjestu'", kazala je kandidatkinja Demokratske stranke na susretu s biračina na sveučilištu Columbus, prenosi Hina.

Trumpova konkurentica smatra licemjernim što Trump kao političar populistički zagovara ekonomski izolacionizam, dok kao poduzetnik koristi sve prednosti globaliziranog tržišta rada.

Zamjera mu i što govori da će na granici s Meksikom sagraditi neprobojni zid za imigrante, a onda u Meksiku naručuje proizvode koje prodaje pod svojim imenom.

Njujorški milijarder razvio je kao biznismen niz proizvoda s vlastitim brandom "Trump", pa tako nosi kravate i košulje sa vlastitim imenom, a u svojim rezidencijama ima namještaj s oznakom Trump.

U liniju proizvoda uključio je i "Trump Home crystal collection", posuđe i kristal koji se proizvode u Sloveniji, domovini Trumpove supruge Melanije. Skupa kolekcija kristala koji se izrađuje u staklani Rogaška reklamira se sloganom da kupci u svoj dom njime mogu unijeti i Trumpov "stil života".

Artikle najstarije slovenske staklane  slovenski državni protokol često poklanja najvišim stranim državnicima i koristi ga za svečane prijeme.

Veliku kristalnu zdjelu iz Rogaške dobio je 2008. bivši američki predsjednik George Bush, a iz specijalne kolekcije čaša je prilikom posjete Sloveniji iste godine pila britanska kraljica Elizabeta II.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?