prvi zajednički sastanak

Trump primio iračkog premijera Abadija u Bijeloj kući

Donald Trump
20.03.2017.
u 21:44

Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je pozdravio iračkog premijera u Bijeloj kući na njihovom prvom sastanku otkako je preuzeo dužnost.

Premijer Haider al-Abadi pozirao je za fotoreportere pred Bijelom kućim i u Ovalnom uredu prije nego što su dvojica čelnika započeli bilateralne sastanke.

Al-Abadijeva posjeta dolazi u vrijeme kada se Trump priprema da bude domaćin sastanka predstavnika 68 zemalja kako bi razradili taktiku borbe protiv radikalne grupe Islamska država.

Trump je vodio predizbornu kampanju pod obećanjem da će dramatično pojačati napade na Islamsku državu i obećao je izbrisati s lica zemlje "radikalni islamski terorizam".

Obim Trumpovog obvezivanja na pomoć ratom razorenom Iraku, međutim, tek treba da se sagleda u jeku predloženih rezova u proračunu za State Deprtment i Američku agenciju za međunarodni razvoj (USAID), prenosi AP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije