Lažna dojava

Tri škole u Bihaću evakuirane zbog dojave o postavljenim bombama

bihac skola
01.04.2016.
u 13:38

Nakon dojave, policija je zatvorila dio ulice ispred navedenih škola, a učenici su evakuirani

Učenici tri srednje škole koje se nalaze u ulici Đačka u bihaćkom naselju Prekounje od jutros su, umjesto u učionicama, boravili na ulici, budući da je policija zaprimila dojavu o postavljenim bombama u zgradama gimnazije, ekonomske i srednje mješovite škole, piše Klix.ba.

Ubrzo nakon dojave, policija je zatvorila dio ulice ispred navedenih škola, a učenici su evakuirani.

"Za vrijeme normalnog rada ušao je policajac u ured i rekao da polako evakuiramo djecu i zaposlenike iz objekta škole, jer, kako mi je rekao, postoji dojava da je postavljena bomba u vašoj školi, ekonomskoj i gimnaziji. Mi smo, naravno, u rekordnom roku svu djecu i zaposlenike izveli iz škole, bez imalo panike", kazao je Senaid Haskić, direktor Medicinske škole.

Iz MUP- a USŽ su rekli da su jutros u 8:45 sati zaprimili anonimnu dojavu putem telefona da se u objektima ove tri škole nalaze eksplozivne naprave. 

"Mi smo ubrzo izišli na teren, evakuirali učenike i osoblje škole, te osigurali uže i šire područje oko škola. Nakon toga, pristupilo se kontradiverzijskom pregledu od strane pripadnika kriminalističke tehnike. Izvršen je pregled sva tri objekta i oko 11:00 sati završen je kompletan postupak. Konstatirano je da nema nikakvih eksplozivnih naprava, te da se radi o lažnoj prijavi", kazao je za Klix.ba Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USŽ.

O svemu je obaviješten županijski tužitelj, koji je naredio istragu s ciljem identifikacije osobe koja je prijavila slučaj, odnosno počinila krivično djelo "lažno prijavljivanje".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?