HNK Orašje

Trener Mato Neretljak još nije zaključio listu igračkih pojačanja

01.02.2016.
u 07:00

Pripreme nogometaša Orašja ulaze u treći tjedan i do sada je odrađeno sve planirano. U stručnom stožeru u prvi plan ističu disciplinu, zalaganje i jedno veliko zajedništvo na treninzima, a ponajviše ih raduje da nema ozlijeđenih nogometaša. Igrači su žestoko radili, jer svi žele spremni dočekati početak sezone. Trener Orašja Mato Neretljak ističe kako se borba za mjesto u početnoj postavi ne vodi samo kroz utakmice, nego još više cijeni ozbiljan rad i zalaganje na treninzima. U idućem razdoblju Neretljakovu momčad očekuju pripremne utakmice koje će dati jasniju sliku igračkog kadra, osobito novih igrača koji su pristigli u zimskoj stanci. Za sada je puno nepoznanica o njihovim kvalitetama, ali će pripremne utakmice sigurno potvrditi jesu li uistinu pojačanja.

Zdravi igrači

U subotu su labudovi imali prvu provjeru, a protivnik je bio NK Bedem iz Ivankova (RH), drugoplasirana momčad 4. Hrvatske nogometne lige. Igra u prvom poluvremenu nije za prolaznu ocjenu, ali nakon brojnih izmjena Orašani su puno bolje stajali na terenu. Gosti su poveli u prvom poluvremenu, da bi u nastavku domaćini pokazali više ozbiljnosti i uspjeli preokrenuti rezultat. Svoj prvijenac u majici Orašja postigao je Muamer Vila, prinova iz Čapljine, a u završnici susreta mladi Zvonimir Mikić je nagovijestio svoje velike mogućnosti i pokraj obrane Bedema majstorski smjestio loptu u mrežu za pobjedu Orašja 2:1.

- Bio je to susret dvije podjednako dobre momčadi u kojem nitko nije “ganjao” rezultat. Prioritet je bio da se igrači dobro istrče, osjete loptu i da razbijemo monotoniju napornih treninga. Prvo poluvrijeme malo lošije, drugo bolje i sadržajnije s više prigoda i dva pogotka u mreži gostiju iz Ivankova. Najvažnije da su igrači zdravi i da se ne žale, tako da ćemo u idućem razdoblju još više pojačati intenzitet treninga. Imamo 20-ak podjednakih igrača i dobru konkurenciju na svim pozicijama što podiže motiv kod svih raditi još bolje i boriti se za mjesto u momčadi, rekao je trener Orašja Mato Neretljak.

Lista pojačanja

U zimskoj stanci momčad Orašja doživjela je puno igračkih promjena, ali trener Matko Neretljak ističe kako još ništa nije definirano kad je u pitanju njegov igrački kadar.

- Lista pojačanja nikad nije zaključena, jer ako se na tržištu nađe dobar igrač, mi ćemo uvijek biti otvoreni, pogotovu po pitanju napadača. Zadovoljan sam ovim što imam u igračkom kadru, ali ako uspijemo dovesti kvalitetnog napadača, bit ćemo još jači u nastavku sezone, istaknuo je trener Neretljak. U idućem tjednu igrače očekuju veliki napori, jer uz redovite treninge imaju dvije utakmice u kojima će svi dobiti prigodu za igru. Labudovi će imati susrete s prvoligašima iz Republike Srpske, u srijedu protiv Borca iz Šamca, a u subotu će provjeriti svoju snagu protiv Tekstilca iz Dervente. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije