Izetbegović:

Tražit ćemo od SIP-a poništavanje izbora u Srebrenici

Bakir Izetbegović
arhiva
10.10.2016.
u 17:54

Nakon sjednice Kolegija SDA, predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović kazao je kako je na sjednici Kolegija zaključeno da će SDA od SIP-a tražiti da se ponište izbori u Srebrenici i Stocu. On je naveo da nema razloga da se to odlaže i da se takva odluka treba donijeti u skladu s zakonom, prenosi Avaz.ba

Izetbegović je dalje naveo kako je Kolegij SDA smatra neutemeljenim izajve Mire Kovača, ministra vanjskih poslova Hrvatske i Bože Petrova predsjednika MOSTA vezano za Stolac.

On je naveo kako će se nastaviti borba za Stolac te da to nije grad koji može biti bilo čiji, pa ni ekskluzivno hrvatski.
 
- Treba utvrditi šta se desilo u Stocu. Ko je pravio incidente i o tome treba nešto reći Tužiteljstvo BiH i agencije za sprovođenje zakona - kazao je lider SDA.

On je prokomentirao i izjavu Dragana Čovića, lidera HDZ-a i člana Predsjedništva BiH kako će on uvijek smatrala kako je Stolac hrvatski grad.

- Nema ekskluzivnih prostora. Sve je u BiH zajednički ekskluzivni prostor. Niko nema ga nema što se tiče Srebrenice. Neko je namjerno poslao specijalce na izborna mjesta. To krši izobrni zakon. To je razlog da se izbori ponište. Imate jedan vakuum gdje mi ne znamo šta se tamo dešavalo. To je urađeno panici kada se vidjelo kako će strana koja podržava našeg kandidata sustići kandidata srpskih stranaka - naveo je Izetbegović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?