Opasne bh. žene

Traže se i žene zbog najtežih kaznenih djela

zenestjeralice_nnn_bih_25112015
26.11.2015.
u 06:30

U središnjem registru ove institucije nalazi se 160 državljana BiH, a bjegunci s ovih prostora se traže zbog najtežih kaznenih djela

Interpol intenzivno traga za 393 osobe, a velik broj kriminalaca iz BiH nalazi se na crvenim tjeralicama ove institucije, piše Faktor.ba. Naime, u središnjem registru ove institucije nalazi se 160 državljana BiH, a bjegunci s ovih prostora se traže zbog najtežih kaznenih djela poput ratnih zločina, ubojstava, krijumčarenja narkotika, pljački, silovanja, financijskog kriminala, ali i drugih kaznenih djela.

U središnjem registru Interpola je i sedam žena, a svaka od njih je, kako se čini, iznimno opasna. Broj bjegunaca iz BiH na Interpolovoj listi raste iz godine u godinu pa je tako 2012. godine bilo 80 osoba na tom popisu, a danas već 160 osoba. Zanimljivo je da brojne osobe za kojima traga Interpol, pored bh. državljanstva, imaju i državljanstvo neke druge države, često Srbije ili Hrvatske.

Pretpostavlja se da su brojne osobe s bh. državljanstvom za kojima traga Interpol danas u BiH, ali država nije dužna isporučivati ih. Interpol, između ostalih, traga za Bojanom Mitić, koja ima i bh. državljanstvo, a riječ je o članici međunarodne kriminalne skupine "Pink Panter".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije