Slavlje na Piroti

Travnik šokirao Sarajevo na kraju susreta

travnik-sarajevo
03.08.2015.
u 21:07

Strijelac jedinog gola bio je Kouadio i to na samom kraju susreta u 90. minuti.

Nogometaši Travnika su u posljednjoj utakmici drugog kola Premijer lige BiH danas na svom terenu pobijedili aktualnog prvaka BiH, ekipu Sarajeva s 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Kouadio i to na samom kraju susreta u 90. minuti.

Utakmica na stadionu "Pirota" počela je minutom šutnje za nedavno preminulog kapitena Travnika Elvedina Varupu, a kapiten Sarajeva Ivan Tatomirović je u ime igrača položio cvijeće na umirovljeni dres s brojem 3 kojeg je Varupa nosio u svojoj igračkoj karijeri.

Na početku susreta nije bilo velikih akcija niti prilika. Prva prava prigoda odigrala se tek u 20. minuti kada je obrana gostiju gotovo poklonila pogodak Travniku. Nakon toga Sarajevo je imalo nekoliko solidnih prigoda, ali je prvi udarac u okvir gola viđen tek pred kraj prvog dijela, kada se iskazao vratar domaćih Nurković. Na poluvrijeme se otišlo bez golova (0:0).

Sarajevo se pokušalo pojačati uvođenjem izmjena, ali nije bilo uspjeha. Na kraju susreta, kada se mislilo da je završeno  bez golova, Travnik je poveo preko Kaudija u 90. minuti susreta. Domaći su tako dočekali jednu od svojih rijetkih prigoda za veliko slavlje. Spomenuti je igrač nedugo nakon pogotka dobio crveni karton i uslijedila je petominutna naknada, ali nije bilo promjene rezultata. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije