WASHINGTON

Transparent 'Izbjeglice, dobrodošli' osvanuo na Kipu slobode

transparent
Tanjug/AP
22.02.2017.
u 17:34

Ogromni crveno-bijeli transparent s porukom "Izbjeglice, dobrodošli" u utorak je osvanuo na Kipu slobode, prenosi CNN.

Rendžeri agencije za zaštitu prirode, prirodnih i historijskih objekata National Park Service brzo su skinuli transparent, ali fotografije su se već proširile društvenim medijima, prenosi Fena. 

Aktivisti grupe Alt Lady Liberty kazali su da su oni postavili transparent i izdali su priopćenje mailom, navodeći da skoro svi Amerikanci imaju pretke iz nekog drugog mjesta. Naglasili su da imigranti i izbjeglice čine tu zemlju velikom. Nedopuštanje ulaska izbjeglicama, "kao što smo uradili Ani Frank, ne čini nas velikim".

- Izbjeglice su ovdje dobrodošle, muslimani su ovdje dobrodošli i imigranti su ovdje dobrodošli. I ne radi se samo o našim precima. Svaki Amerikanac poznaje barem jednog imigranta ili izbjeglicu. Željeli smo poslati poruku o tome kakva je Amerika kada smo u svom najboljem izdanju – zemlja koja je svjetionik slobode u svijetu, koju su izgradili imigranti. Fizičko ograđivanje od zemalja ili čitavih religija je u suprotnosti s našim vrijednostima. To je ono što Kip slobode predstavlja - navodi se u priopćenju. .

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije