prerano prekinut život slavuja

Toše bi sutra slavio 36. rođendan

toše proeski
24.01.2017.
u 16:48

Obožavatelji diljem regije sutra će odati počast prerano preminulom pjevaču Toši Proeskom, koji bi 25. siječnja napunio 36 godina, prenosi Index.hr

Toše Proeski je karijeru započeo kada mu je bio tek 10 godina, fascinantnom izvedbom Ave Marije. S 15 godina već je nastupao na festivalu MakFest, a nakon što je s Tonyjem Cetinskim 2004. godine snimio hit "Lagala nas mala" osvojio je i hrvatsku publiku. S pjesmom "Srce nije kamen" osvojio je ljestvice radijskih postaja, u pripremi je potom bila i inozemna karijera.

Uz glazbu, bavio se i humanitarnim radom kao UNICEF-ov poslanik dobre volje, a za svoja je dobra djela 2002. godine primio i priznanje Majke Tereze.

Nažalost, karijeru koja je obećavala i njegov mladi život naprasno je prekinula prometna nesreća. Toše Proeski poginuo je oko 6.20, 16. listopada 2007. godine na autocesti A3, na putu iz Skopja za Zagreb.

Automobil kojeg je vozio Georgij Georgijevski udario je u teretno vozilo nakon što je vozač zaspao za volanom. Menadžerica Ljiljana Petrović, koja je lakše ozlijeđena, spavala je u trenutku nesreće baš kao i Toše, no mnogima omiljeni glazbenik je na mjestu preminuo od ozljede kralježnice.

Istraga je pokazala kako se zračni jastuci u trenutku nesreće nisu otvorili.

Toše Proeski prije smrti je snimio brojne pjesme koje nije stigao objaviti. Jedna od njih je " If You Wanna Leave Me". 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije