Studij psihologije slavi 10 godina rada

Tomić: Težite stjecanju konkurentnog znanja

01.03.2016.
u 07:47

Analizu trenutačnog stanja i statusa psihologije predočila je doc. dr. sc. Kristina Sesar

Svečanom sjednicom jučer je započelo obilježavanje 10. godišnjice postojanja i rada studija psihologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, piše Večernji list BiH. Program obilježavanja studija psihologije pod nazivom “10 dana za 10 godina” završava 9. ožujka.

Tijekom obilježavanja upriličit će se niz javnih predavanja uglednih znanstvenika iz inozemstva, okrugli stolovi, radionice, te predstavljanje psiholoških testova i knjiga, demonstracija psiholoških eksperimenata i drugi sadržaji.

Bogat program

-Naš program, koji uključuje niz tematskih predavanja, okruglih stolova, radionica..., dosta je bogat. Vodeći predavači su naši cijenjeni profesori, a radionice će održati naši studenti psihologije kojima se ovim putem zahvaljujem za doprinos bogatstvu ovoga programa. Danas smo dodijelili posebna priznanja našim zaslužnim profesorima za razvoj studija psihologije.

Među brojnim rezultatima možemo izdvojiti unaprijeđeni program studija psihologije na preddiplomskoj i diplomskoj razini, dogodile su se također i mnoge promjene vezane uz istraživački i znanstveni rad, brojni naši asistenti sudjeluju u istraživačkom centru Filozofskog fakulteta, formirali smo mrežu studentskog mentorstva za pomoć našim brucošima, kao i savjetovalište za studente Filozofskog fakulteta, kazala je u izjavi za Večernji list BiH doc. dr. sc. Arta Dodaj, asistentica na studiju psihologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Poseban i prestižan studij

Nazočnima na svečanoj sjednici obratio se i dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić.

- U ovih 10 godina svjedoci smo kadrovskog rasta na studiju psihologije kad je riječ o domaćim suradnicima, odnosno profesorima. Taj kapacitet je danas takav da imamo, hvala Bogu, pročelnicu s matičnog studija, sa Sveučilišta u Mostaru, i to nas posebno raduje. Ali, ne bismo to danas mogli navesti kao činjenicu da nije bilo sinteze vanjske suradnje i domaćih kapaciteta, kazao je dekan Tomić te dodao: - Znati je lijepo, imati znanje je mjerljivo, mjerljivo je s drugim znanjem, a naš okvir te mjerljivosti je europsko znanje. Zato, ja potičem, a uprava i Filozofski fakultet će pripomoći u granicama mogućeg, da težite stjecanju konkurentnog znanja. I neka u konačnici to znanje, koje će biti primjenjivo, bude etično. Ovaj studij je poseban i prestižan, a to nije pohvala, nego teret. Nosite taj teret, a na nama je pružiti vam potporu, istaknuo je prof. dr. Tomić. Kažimo još kako je prvu godinu studija psihologije upisao 121 student, a s utemeljenjem studija nazočne je upoznao prof. dr. sc. Ilija Manenica. Analizu trenutačnog stanja i statusa psihologije predočila je doc. dr. sc. Kristina Sesar, a o razvojnoj strategiji govorila je dr. sc. Arta Dodaj. Dekan Tomić dodijelio je posebna priznanja profesorima koji su doprinijeli razvoju ovoga studija. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije