Slavija - Vitez 0:1

Tirić obranio penal, pogodak Kapetana Vitezu donio ‘tricu’

fafa
02.11.2015.
u 06:15

Nogometaši Viteza uspjeli su osvojiti tri boda na gostovanju u Istočnom Sarajevu i tako doći do vrlo značajne pobjede. Izabranici Branka Karačića su se odlično branili čekajući prigodu i na kraju je dočekali u završnici prvog dijela.

Obrana 11-erca Tirića

Slavija je na početku uspjela dva puta opasno ugroziti vrata Tirića. Prvo je u četvrtoj minuti sjajan centaršut iskoristio Pušara koji je “škaricama” poslao loptu pored vratnice. U 10. minuti sudac Peljto je pokazao na bijelu točku. Bio je prethodno udarac iz kuta za Slaviju, a rukom je igrao Borislav Pilipović. Odgovornost je preuzeo najiskusniji igrač domaćih Darko Spalević, no njegov udarac Tirić je obranio i spriječio vodstvo. U razdoblju između 10. i 30. minute nije se događalo ništa zanimljivo, a onda je Slavija u osam minuta propustila tri velike prigode. Prvo je Čomor opasno zaprijetio iz slobodnog udarca u 31. minuti. Tri minute kasnije Rovčanin je izigrao obranu gostujuće momčadi pa je dobro uposlio Barića koji je poslao loptu pored gola. Domaći su prijetili i u 38. minuti kada je Arsenijević odlično izveo ubačaj sa strane, ubacio loptu u šesnaesterac, gdje su Pušara i Vejnović bili neprecizni. ,Kazna za promašaje je došla u završnici prvog dijela. Šantić je odlično prošao po strani, ubacio loptu u kazneni prostor Slavije, gdje su defenzivci domaćih poslali loptu pravo na nogu Arminu Kapetanu. On se nije dvoumio, odlučio se odmah na udarac te zatresao mrežu “pokrivenog” Mladena Lučića, a lopta je zakačila i Kartala na putu do mreže. U nastavku, situacija se nije promijenila. Slavija je imala loptu u posjedu, dok je Vitez čekao prigodu iz kontraudarca. Slavija nije znala ozbiljnije zaprijetiti golu inače raspoloženog Tirića, dok su nogometaši Viteza mogli sve dvojbe riješiti u 79. minuti.

Crveni karton

Obrana Slavije pratila je kako lopta dolazi do Livančića na desnoj strani, koji se sam namjestio na udarac i ,na sreću domaćih, bio neprecizan. U nemoći Slavija je dobila i crveni karton. Pobjegao je igrač Denisu Čomoru koji ga ruši u izglednoj poziciji za postizanje gola, i to Peljtu nije ostavilo dvojbe, pa mu je pokazao crveni karton. Do kraja je tako ostalo bez promjene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije