ZLOČIN KAKAV AMERIKA NE PAMTI

Tinejdžer upucan, izlomljen pa zapaljen!?

Tinejđer
02.05.2016.
u 11:15

Amber Wright osuđena je za jedan od najjezivijih zločina počinjenih od strane tinejdžera koje je Amerika ikada vidjela.

Naime, ona je svog tadašnjeg momka Seatha Jacksona (15) namamila u stravičnu klopku koja ga je koštala života. Dječaka je pretuklo pet osoba, pogođen je tri puta iz vatrenog oružja, a potom mu je tijelo dodatno izlomljeno i zapaljeno. No, tinejdžeri se nisu ni tu zaustavili...

Seath i Amber počeli su da se zabavljaju početkom 2011. godine nakon što je mladić upoznao svoju ljubav putem društvene mreže Facebook. Ipak, raskinuli su nedugo potom, a Amber ga je javno krivila za raskid, optužujući da je bio nevjeran.

"Toliko sam umorna od toga da me tretiraš kao da sam ništa. Ako si toliko savršen zašto ne prevaziđeš sopstvenu ljubomoru i pronađeš novu djevojku koju možeš da povrijediš. Znaš da si mi mnogo značio. Bila sam uz tebe dok su se mnoge stvari događale... potreban je pravi muškarac da prihvati činjenicu da je neko raskinuo sa njim", napisala je Amber. Seath joj je kratko odgovorio: "Mi oboje moramo da pustimo sve ovo i da zaboravimo. Da, raskinuli smo, da, to boli, ali preživjeću. Jedino neću da dozvolim Michaelu da dobije svoju tortu i da je pojede". Michael Bargo je tada novi Amberin momak koji je bio razlog njihovih sve češćih svađa. Seath nije vjerovao da je Michael dovoljno dobar za Amber što je dovelo do toga da Michael razvije toliko negativne emocije prema njemu da je bio spreman i da učini najgore. "Navlakuša" koja je prethodila stravičnom činu, po navodima stranih medija, počela je u travnju 2011. godine. Amber je Seathu slala brojne poruke u kojima je tražila da se nađu i srede situaciju između njih. Seathovi prijatelji su bili izuzetno sumnjičavi, a kako su rekli i on je brinuo da ga Amber zapravo zove da bi mu nešto smjestila. Ipak, on je naizgled mnogo više mario za nju nego što je pokazivao, pa je na kraju pristao da se nađu. 

Te noći on je otišao do naznačene kamp kuće u kojoj je živjela tada osamnaestogodišnja Čarli Eli, Amberina drugarica. Zaskočili su ga već dok je prelazio prag. U napadu su sudjelovali Amber, Michael, Amberin polubrat Kyle Hooper, tada sedamnaestogodišnjak i Džastin Soto koji je u tom periodu imao dvadeset godina.  Amber i Čarli navodno su stajale dok su njih trojica udarali Seatha drvenim objektima po tijelu i glavi. Ubrzo potom, Michael je upucao Seatha, ali ga nije ubio. Užasnuti Seath je pokušao da pobjegne, ali su ga zaustavili i Michael je ponovo pucao u njega. Nakon toga, ubacili su ga u kadu i, pošto je još uvek davao znake života, Michael je ispalio još jedan hitac u njega. Tinejdžeri su potom slomili Seathova koljena kako bi njegovo tijelo lakše stavili u vreću za spavanje. Iznijeli su ga na pripremljene stvari u dvorištu i zapalili vatru. Komšije su kasnije izjavljivale da nikada nisu vidjeli veće plamenove. Pepeo su ubacili u kantice farbe i bacili ih u obližnju fabriku, a onda su svoje tragove prekrili izbjeljivačem u pokušaju uklanjanja dokaza. Seathova majka prijavila je njegov nestanak istog dana pošto se nije vratio kući, a policiju je ponovo pozvala kada je Kajl priznao svojoj majci da je prisustvovao Seathovom ubojstvo. Nije prošlo mnogo vremena prije nego što su policajci povezali stravičan zločin sa svim osobama koje su u njemu sudjelovale. Nakon suđenja, Kajl Huper i Džastin Soto osuđeni su na doživotnu robiju, a tu presudu dobila je i Čarli Eli iako se na sudu pravdala da je pomogla iz straha pošto joj je Michael prijetio. - Neki kažu da im je život gotov. Ipak oni će moći da vide i razgovaraju sa svojim obiteljima. I dalje će dobivati pisma i rođendanske čestitke. Smijat će se i plakati. Nemam sažaljenja prema njenim suzama. One nisu prolivene zbog Seatha, nego zbog presude koju je dobila - rekla je Seathova majka nakon suđenja. Suđenje Michaelu Bargu, sada dvadesettrogodišnjaku, prenjeli su skoro svi američki mediji pošto je postao najmlađa osoba osuđena na smrtnu kaznu na Floridi. 

- Neka se Bog smiluje na moju dušu - rekao je Michael kada je čuo presudu. On je tijekom suđenja iskoristio pravo da ne govori, ali je ipak na sudu tvrdio da je stigao na lice mjesta tek nakon što je Seath ubijen. Ujedno, odvjetnici obrane su pokušavali da ga izvuku i opravdaju teškim razvodom njegovih roditelja i udarcem u glavu koji je dobio kao dijete, ali bezuspješno. - Ovo je najhladnije, proračunato i planirano ubojstvo koje sam ikada video - prokomentirao je sudija kome je dodijeljen slučaj. Na prvom suđenju Amber, ona je tvrdila da nije znala da će nasilje dovesti do Seathove smrti, što je porota odbacila i osudili su je na doživotnu robiju. Presuda je ipak odbačena jer se ispostavilo da, sada devetnaestogodišnjoj Amber, nisu pročitana njena prava kako treba kada su je uhitili, ali u siječnju ove godine ona je osuđena za prvostupanjsko ubojstvo. - Amber nadamo se da će te osjećaj krivice pojesti pošto znaš da si ti izazvala ovo. Sve se dogodilo zbog tebe - rekla je Seathova majka koja je dolazila na sva suđenja za ubojstvo njenog sina. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?