Prva liga FBiH

Tijesne pobjede za vodeće momčadi Metalleghe i Zvijezdu

24.05.2016.
u 08:00

Pošto je većina nepoznanica - osim tko će biti prvak i budući premijerligaš, davno riješena, četiri posljednja kola igrat će se u mirnijemu tonu. Iznimka su samo utakmice Metalleghea i Zvijezde.

Rano vodstvo

U Jajcu je Metalleghe ostvario 16. pobjedu u prvenstvu, ali do bodova je stigao jedva i uz pomoć sreće. Naime, poveo je rano (Pezo, 8), kasnije zapucao jedanaesterac (Karađoz), dok je Budućnost igrala opušteno i bila blizu izjednačenja (uz ostalo zatresla gredu). Susret Zvijezda – Bratstvo bio je manje neizvjestan i igrao se u prijateljskom ozračju. Zvijezda je vodila 2:0 do 90. minute (Mišan i Ramić), onda je Bratstvo smanjilo na 1:2 (Buljić). Ostali su susreti igrani za prestiž i publiku. Goražde je tijesno (1:0) svladalo Čapljinu (Hiroš). Bosna pobijedila Orašje 2:1 (Handžić 2 za Bosnu, Vila za Orašje). Radnički se 50 – ak minuta mučio protiv Sloge, onda je Kuduzović dvaput pogodio vrata Ljubušaka za sigurnih 2:0.

Podgrmeč primio 82 gola

Jedinstvo i Branitelj držali su neizvjesnih 1:1 (Delić za Bišćane, Geovane za Mostarce) do 64. minute, ali su onda domaći preko Hodžića i Delića zabili još dva pogotka za domaće. Klub s najlošijom obranom u ligi (Podgrmeč, do sada primio čak 82 pogotka!), samo je u šest posljednjih kola “izbušen” 42 puta, u ovom kolu u Kaknju je “popio” sedam pogodaka (0:7) protiv Rudara (Čizmić, Sikira, Ćehajić 3, Bajramović i Crnomarković ag). Sedam pogodaka, ali malo drugačije “raspoređenih” vidjeli su i gledatelji susreta Novi Travnik – Gošk (5:2). Za domaće su pogađali Šehić, Tabaković, Gavrić i Petak 2, za Gabeljane Ereiz i Mišić. POREDAK nakon 27. kola: Metalleghe BSI 55, Zvijezda 53, Bosna 47, Orašje 43, Čapljina 41, Budućnost 40, Gošk, Bratstvo i Goražde 39, Novi Travnik i Rudar 38, Jedinstvo 37, Radnički 36, Branitelj 21, Podgrmeč 20, Sloga 18 bodova. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?