11-dnevna žalost

Tijelo Kim Jong-ila izloženo u staklenom lijesu

kim jong il (1)
Foto: Reuters/AFP/REUTERS
1/5
20.12.2011.
u 08:46

Sprovod Kim Jong-ila održat će se 28. prosinca. Sjevernokorejski dužnosnici potvrdili su da neće pozivati strane dostojanstvenike.

Beživotno tijelo sjevernokorejskog vladara Kim Jong-ila izloženo je danas u staklenom lijesu u mauzoleju Kumsusan dok nacija tuguje za štovanim vođom, a državni mediji oko njegova nasljednika stvaraju kult ličnosti nazivajući ga "rođenim od neba".

Kim Jong-un, treći sin i nasljednik preminulog diktatora, u pratnji vojnih i partijskih čelnika posjetio je stakleni lijes, javlja AP, i svečanom ceremonijom odao počast svome ocu i vladaru.

Podsjetimo, Kim Jong-il umro je u subotu u 69. godini nakon snažnog srčanog udara izazvanog iscrpljenošću i stresom.

Žalost za preminulim vladarom trajat će 11 dana. Beživotno tijelo vođe izloženo je u istom mauzoleju u kojem je od 1994. izloženo balzamirano tijelo njegova oca Kim Il-sunga, utemeljitelja Sjeverne Koreje.

Sprovod Kim Jong-ila održat će se 28. prosinca. Sjevernokorejski dužnosnici potvrdili su da neće pozivati strane dostojanstvenike te će sve vrste zabave biti zabranjene tijekom 11-dnevne žalosti.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije