tužni prizori

Tijela poginulih brazilskih nogometaša stigla kući, na posmrtnom bdijenju se očekuje 100.000 ljudi

dad
NELSON ALMEIDA/AFP
03.12.2016.
u 15:30

Tijela 50 nogometaša, trenera i ostalih ljudi iz brazilskog nogometnog kluba koji su stradali u zrakoplovnoj nesreći u Kolumbiji stigla su u subotu kući gdje će biti pokopana na velikom, zajedničkom pogrebu.

Vatromet je obasjao nebo nad stadionom u gradu Chapecu na jugu Brazila kada su transportni zrakoplovi Herkules po kiši sletjeli u gradsku zračnu luku.

Nakon posljednjeg oproštaja u Kolumbiji, tri aviona brazilske vojske poletjela su u petak navečer iz Medellina, nekoliko kilometara od mjesta pada putničkog zrakoplova bolivijske tvrtke Lamia u ponedjeljak navečer sa 77 osoba.

Nakon slijetanja krenula je pogrebna povorka duž ulica Chapeca do klupskog stadiona Arena Conda.

Taj se grad priprema se za posmrtno bdijenje na stadionu u subotu navečer u čast igračima ekipe Chapecoense utemeljene prije 43 godine koja je putovala na povijesno kontinentalno finale protiv Atletico Nacionala iz Medellina.

 

Na svečanosti se očekuje 100.000 osoba, divovski ekrani postavljeni su oko Arene Conda koja može primiti tek 19.000 gledatelja.

Uz gomilu, mali brazilski grad morat će se pobrinuti za složeni protokol jer će predsjednik FIFA-e Gianni Infantino prisustvovati odavanju počasti na kojem se očekuje i brazilskog predsjednika Milchela Temera.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije