Liga 12

Težak ispit za Širokobriježane u Kaknju

16.01.2016.
u 07:00

Najzanimljiviji susret 16. kola Lige 12 prvenstva košarkaša Bosne i Hercegovine očekuje se u Kaknju gdje domaća momčad ugošćuje Široki.

Kakanj dijeli vodeće mjesto na ljestvici sa Sparsom i želi tu ostati, dok se Širokobriježani s dvije pobjede manje nalaze na četvrtom mjestu. Sigurno je riječ o utakmici koja će moći zadovoljiti ukuse ljubitelja domaće košarke.

Šest pobjeda u nizu

Momčad Josipa Pandže igra dobro i ima šest pobjeda u nizu te će nastojati uzvratiti Širokom za poraz u prvom dijelu sezone i pokazati kako njezini ovogodišnji uspjesi nisu slučajni.

Znaju da im to neće biti lako jer Široki ako zaigra kao u dva posljednja susreta protiv Građanskog, i u prijateljskom susretu protiv hrvatskog prvoligaša Jollyja, domaći igrači će morati dati i više od svojih trenutačnih mogućnosti žele li pobijediti i ostati na vrhu ljestvice Lige 12. Student iz Mostara, koji se zajedno sa Slobodom nalazi na šestom mjestu, traži svoju prigodu kako bi se dokopao petoga mjesta i odlaska u Ligu za prvaka. Izgledi nisu osobito veliki, kako Studentu koji odlazi na gostovanje Vardi tako i Slobodi koja ima isti broj bodova kao i Mostarci. Tuzlaci putuju u Bijeljinu kod Građanskog i pobjedom će pokušati ostati u kakvoj-takvoj igri za Ligu za prvaka. Spars je domaćin Bošnjaku iz Hadžića i apsolutni je favorit, baš kao i Leotar kojemu stiže posljednji BN Basket.

Borba za ostanak

Zrinjski u nedjelju ugošćuje trećeplasiranu momčad prvenstva Mladost iz Mrkonjić Grada. Unatoč boljoj poziciji Mrkonjićana, Zrinjski će učiniti sve kako bi pobijedio i osigurao barem sigurno mjesto u Ligi za ostanak.

Istina, Mostarci su imali i veće ambicije, ali bodovni zaostatak je prevelik da bi se mogli uključili u Ligu za prvaka.

Raspored susreta 16. kola, 16. siječnja: Kakanj – Široki 19, Spars – Bošnjak 17, Leotar Swisslion – BN Basket 19, Vrada HE – Student 19.30 sati, Građanski Bobar – Sloboda 18, Zrinjski – Mladost 17. siječnja u 19 sati. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije