Breedlove:

Teroristi ulaze u EU sa izbjeglicama

Breedlove
01.03.2016.
u 20:11

Vrhovni komandant snaga NATO za Europu Philip Mark Breedlove upozorio je kako teroristi, kriminalci i strani borci svakodnevno ulaze u Europu zajedno sa izbjeglicama.

Bridlav je u američkom Kongresu rekao kako je kretanje tih opasnih elemenata "zamaskirano" prilivom izbjeglica, prenosi AP.

Prema njegovim riječima, Islamska država "širi se poput kancera" unutar te "mješavine izbeglica", a koristi puteve gdje nailazi na najmanji otpor, prijeteći europskim zemljama i Sjedinjenim Američkim Državama terorističkim napadima. Bridlav je članovima Vojnog komiteta Senata rekao da tijekove izbjeglica treba pomno pratiti.

Vojskovođa snaga Sjeveroatlantske alijanse u Europi je rekao i kako su akcije Rusije u Siriji "znatno pogoršale problem", te kako Rusija i sirijski predsjednik Bašar al-Asad "koriste migracije kao oružje za slamanje europske odlučnosti".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije