Kapetana reprezentacije BiH očekuje mirovanje i oporavak

Teletović će nakon 6 mjeseci oporavka ponovno na parket

Mirza Teletović
Foto: Reuters (Ilustracija)
30.01.2015.
u 10:18

Mirza će prvih nekoliko mjeseci morati mirovati nakon čega će moći trenirati, ali ne i igrati

Mirza Teletović, kojem je prije nekoliko dana dijagnosticirana plućna embolija, odnosno krvni ugrušci na oba plućna krila, završio je s liječenjem u Los Angelesu te je otputovao u New York gdje će nastaviti oporavak. Stanje bh. kapetana je itekako dobro, što je on u dva navrata potvrdio na društvenim mrežama. Najprije je najavio povratak kući, a zatim i postavio sliku ispred zrakoplova ispod koje je pisalo kako je let protekao u najboljem redu i da se raduje susretu sa svojom djecom koja su mu jako nedostajala.

Terapija

Ono što Mirzu sada očekuje jeste mirovanje i odlazak na terapije kako bi se stanje dodatno stabiliziralo, a nakon određenog vremena - mjesec ili dva - Teletović će početi s treninzima, najvjerojatnije šuterskim i kondicijskim.Za vrijeme trajanja terapije (oko šest mjeseci) Teletović smije biti podvrgnut fizičkim naporima, ali ne smije igrati kako se ne bi ozlijedio s obzirom na to kako mu lijekovi razrjeđuju krv, te postoji opasnost od unutarnjeg krvarenja ili stvaranja novog ugruška u slučaju nezgodnog udarca.Nakon završetka terapije, Mirza će bez problema moći nastaviti košarkašku karijeru, a povratak na parket, potvrdio je i liječnik Brooklyn Netsa Michael Faber.- Nakon što mu je dijagnosticirana plućna embolija, Mirza je podvrgnut liječenju određenim lijekovima. Testiranja su pokazala kako je terapija za sada vrlo uspješna. Sretni smo što možemo reći da nema nikakvih negativnih simptoma i on će biti otpušten iz bolnice, rekao je Farber te dodao:

Solidan prosjek

- Odlično smo surađivali s liječničkim timom u Los Angelesu gdje je Mirza bio podvrgnut terapiji. Zadovoljan sam načinom na koji je Mirza napredovao. Polako ćemo ga vraćati. Pažljivo ćemo pregledati sve testove koje je uradio i ako bude potrebno, radit će nove. Očekujem da se potpuno oporavi, dodao je Farber.Mirza je odigrao 40 utakmica u ovoj sezoni, a prosječno je ubacivao 8,5 poena uz pet skokova po utakmici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?