REPREZENTACIJA BIH

Tek je susret s Austrijom istinski test mogućnosti reprezentacije BiH

wa
31.03.2015.
u 11:06

Nogometna reprezentacija BiH danas će od 20.30 sati igrati prijateljski susret u Beču s Austrijom. Izabranici izbornika Mehmeda Baždarevića u Austriji su se pripremali za ovaj susret, koji će po mišljenju mnogih biti pravi tekst za ovu vrstu, iako je riječ o prijateljskoj utakmici. U susretu sa Andorom se očekivala laka pobjeda, tako nešto se i dogodilo pa je BiH s tri pogotka Edina Džeke slavila pobjedu. Ipak, ova utakmica će puno značiti za stvaranje ili kvaranje ozračja u bh. vrsti.

Prilika za dokazivanje

- Pritiska je bilo. Znali smo važnost utakmice i bodova iz utakmice s Andorom. Izuzetno je teško bilo spremati utakmicu. Važnost je napravila to da smo stvarali veliku atmosferu. Igrači su sve uradili profesionalno. Pobjeda je jako važna. Želim i protiv Austrije napraviti dobar rezultat - kazao je za sportsport.ba izbornik BiH Mehmed Baždarević, te se nadovezao i na današnji susret sa Austrijancima: - Učinit ćemo sve da što više nogometaša zaigra protiv Austrije, ali sigurno da nećemo moći igrati i sa 25 njih. Dat ćemo većini igrača prigodu. Moramo s puno želje, žara i agresivnosti istrčati i napraviti dobar rezultat - dodao je Baždarević. Dolaskom Baždarevića na mapi su se pojavili neki novi nogometaši, što je bilo i logično obzirom na loš start u kvalifikacijama. Za Baždarevića će ovo biti jako značajna utakmica jer u njoj i mu dobro došla pobjeda i dobra igra kako bi naredne susrete kvalifikacija reprezentacija dočekala u boljem ozračju. Pored toga struka neće imati puno prigoda testirati sve igrače, pa je susret protiv Austrije tim i značajniji. Pored svega toga veliki broj navijača naći će se večeras na Ernst Happel stadionu i to će obzirom na okolnosti sigurno stvoriti stanovita očekivanja kod bh. nogometaša. Mlada nogometna reprezentacija BiH danas će u Kaknju od 14 sati odigrati još jedan prijateljski susret, a ovaj put protivnik naših nada bit će vršnjaci iz Turske. Nakon poraza od U23 reprezentacije SAD, rezultatom 5:2, u bh. vrsti nadaju se povoljnijem ishodu protiv Turske.

Ne ponoviti pogreške

- Ne mogu reći da je poraz od SAD-a zaslužen, ali oni su ipak iskusnija reprezentacija, koja je kaznila svaku našu pogrešku. Pravili smo početničke pogreške u odbrani, koje, nadam se, nećemo ponoviti protiv Turske, koja nije ništa slabija u odnosu na SAD i sigurno da nas očekuje još kvalitetan susret. Imaju kvalitetan sastav i njihovi igrači su se već izborili za mjesta u početnim postavama u klubovima. Pokazali smo da posjedujemo kvalitet u veznom redu i napadu, ali moramo biti pribrani u odbrani - kaže Darko Nestorović, izbornik U21 selekcije BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije