Na RAI-ju premijera TV filma "Anđeo Sarajeva" (L'Angelo di Sarajeva)

Talijanski film o novinaru kojem je siroče iz Sarajeva promijenilo život

film anđeo sarajeva
22.01.2015.
u 10:24

U programu talijanske državne televizije RAI večeras će biti emitiran prvi dio TV filma "Anđeo Sarajeva" (L'Angelo di Sarajeva) u kojem jednu od uloga tumači i bh. glumac Adnan Hasković. "Anđeo Sarajeva" donosi istinitu priču o RAI-evom ratnom reporteru iz Sarajeva Francu Di Mareu, i njegovim željama i pokušajima da spasi jednu djevojčicu. No, to je prije svega priča o ratu. Glavnu ulogu u ovom TV filmu tumači poznati talijanski glumac Gisueppe Beppe Fiorello, koji je napisao scenarij za ovo ostvarenje, a na osnovu knjige Di Marea. Fiorello je za talijansku Gazzettu kazao da se iza ove priče krije čista emocija. Priča je smještena u 1992. godinu kada taljanski TV novinar Marco De Luca (Fiorello) bude poslan u Sarajevu kako bi izvještavao o ratnim strahotama. Tu upoznaje desetomjesečnu Malinu koja će mu promijeniti život. Marcu se bude očinski osjećaji koje do tada nije imao, te odluči spasiti djevojčicu i odvesti je u Italiju. To, ipak, nije nimalo jednostavno i Marco se suočava sa brojnim problemima u ratnom Sarajevu. No, neće odustati i krenut će u potragu za Malininim biološkim roditeljima koji žive u Višegradu. Na bolnom putu biva svjedok barbarskim zločinima. Hasković u filmu glumi pukovnika Babića, a pored njega uloge tumače Luca Angeletti, Thekla Reuten, Radje Čupić, i Bruno Armando. Film je režirao oskarovac Enzo Monteleone.

Ključne riječi

Komentara 2

IS
istri
22:27 23.01.2015.

l`angelo di Sarajevo ne sarajeva. odljcan film.trba ga vidjeti.ja jesam.

BE
bendz
05:17 26.01.2015.

Sve u svemu prica na prvi pogled izgleda dobra, ali je jednostrana.Zlocesti decki su samo na jednoj strani, kao da u gradjanskom ratu ne postoje dvije ili tri strane.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije