„Sarajevski kiseljak open 2016.“

Talijan Quinzi pobjednik teniskog turnira u Kiseljaku

kiseljak
29.05.2016.
u 19:59

Malo mjesto za veliki teniski spektakl. Tako bi se u najkraćem mogao opisati još jedan, po riječima sudionika, vrhunski organiziran teniski turnir iz serije Futures koji je posljednjih devet dana igran na terenima Teniskog kluba „Elliptic“ na Gromiljaku, u općini Kiseljak.

Turnir kojeg već 17 godina zaredom organizira Teniski klub „Elliptic“ već se sedmu godinu zaredom igra pod okriljem ITF-a, Međunarodne teniske organizacije i boduje za ATP ljestvicu. Brojna publika na kraju je uživala u finalnom meču između Dejana Katića iz Srbije i Talijana Gianluigija Quinzija.

Katić je do finala došao tako što je u polufinalnom meču izbacio Francuza Laurenta Lokolija dok je Quinzi bio bolji od prvog nositelja turnira Šveđanina Christiana Lindella.

U finalu je slavio Quinzi rezultatom 6:2- 6:4. Uz pokal, pobjednik koji je trenutačno 436. na ATP ljestvici, osvojio je 18 bodova, novčanu nagradu u iznosu od 930 eura, nagrade sponzora, ali i prekrasne dojmove koje će sa sobom ponijeti iz Gromiljaka. A to u svijetu tenisa nije mala stvar budući da je Quinzi prije tri godine bio pobjednik juniorskog Wimbledona. 

„Prvi put sam u Kiseljaku. Dojmovi su jako dobri, turnir je bio odlično organiziran, ljudi su jako ljubazni, publika odlična. U finalu sam imao dostojnog protivnika kojem želim puno uspjeha u nastavku natjecanja koja ga očekuju. Moram priznati da sam pred finalni meč bio malo nervozan, ali u konačnici sve je dobro završilo. Nadam se ponovnom dolasku u Kiseljak“, izjavio je Quinzi, pobjednik teniskog turnira „Sarajevski kiseljak open 2016.“.

Srbin Dejan Katić čiju je karijeru u posljednje vrijeme obilježio niz ozljeda hrabro je izdržao do kraja. Uz pokal za drugo mjestu, u Gromiljaku je prikupio 10 bodova uz pomoć kojih će ostvariti značajan napredak na ATP ljestvici na kojoj je trenutačno 825. igrač. Katiću je pripala i nagrada u iznosu od 535 eura, a i simpatije publike očito su bile na njegov strani. 

„Puno hvala na potpori publici koja je bila izvanredna. Nisam se predao unatoč ozljedama a finalu sam imao fantastičnog protivnika kojemu od srca čestitam. Sve čestitke i organizatorima ovog vrhunskog turnira“, kazao je Katić. Nakon podjela pokala i nagrada pobjednicima, okupljenima je nekoliko riječi upitio i Robert Biletić, direktor Turnira. 

Iza organizacije ovog događaja stoji uigran tim ljudi. Nadam se da smo ispunili očekivanja i sudionika i publike. Ja sa svoje strane mogu ocijeniti publiku riječima kako je jedinstvena i nema je nigdje na svijetu“, poručio je Biletić. Turnir je službeno zatvorio Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak koja je i ove godine bila suorganizator ovog sportskog događaja koji je odavno prerastao granice općine. 

„Ono što vrijedi treba njegovati i čuvati. Vidimo se stoga dogodine“, poručio je načelnik Kiseljaka. Uz Mišurića Ramljaka na svečanosti zatvaranja Turnira bila je i Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, inače jedna od osoba koja kontinuirano pomaže održavanje Turnira od samog početka.

Turnir je i ove godine nosio ime generalnog sponzora tvrke „Sarajevski kiseljak“, a pomogle su i brojne druge tvrtke iz Kiseljaka i cijele regije. Na turniru je inače sudjelovalo 85 igrača iz 18 zemalja, od europskih do prekooceanskih kao što su Australija i Brazil te daleki Japan.

Podsjećamo, ukupan nagradni fond turnira je 10 000 američkih dolara a osim Općine Kiseljak i predsjedateljice Bradara, turnir su podržali i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, županijsko ministarstvo obrazovanja, te brojni sponzori: Heineken, JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne, Croatia osiguranje, Mix company, Marcaffe, Frozen Berries, Motel Zigi, Ceste company, pekara Matić, sportsko-rekreacijski centar Romari, tvrtka Barić, Motel Maks, Duno lit d.o.o., Eurosport Kiseljak, tekstilna radnja Valentino, Reumal, foto studio Pavlović, Delta security str. Nina te medijski pokrovitelji HRT Kiseljak, priopćeno je iz Teniskog kluba Elliptic iz Kiseljaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije